Studieprogramma

De post-bachelor Controlling is een 1-jarige deeltijdstudie, die tevens modulair is opgebouwd, waarmee je jouw finance & control kennis verbreed en verdiept en je de theoretische basis legt voor een academische vervolgstudie.
 
De controlling studie is gericht op het functioneren als allround controller (business en financial controller) in allerlei branches in zowel grote als kleine bedrijven. Enerzijds ontwikkel je diepgaande financieel-economische kennis gericht op de administratieve processen in organisaties. Anderzijds leer je vaardigheden om in een managementteam te kunnen opereren. Bekijk onderstaand het vakkenpakket.

Modulaire opzet
Vanaf september 2016 is het mogelijk om al na 7 maanden een post-bachelor certifcaat te halen door de modulaire opzet. De opleiding is opgedeeld in twee specialisatiemodules: Business Controlling en Financial Controlling. Elke specialisatie duurt 7 maanden in deeltijd. Sommige vakken komen in beide specialisaties voor. Indien je kiest om de gehele opleiding te volgen, bestaat het programma uit acht vakken van september tot en met juni. Optioneel kun je afstuderen bij de hogeschool door middel van het schrijven van je post-bachelor Controlling scriptie. Je ontvangt dan een post-bachelor diploma van de hogeschool, Powered by Nyenrode. Daarnaast kun je ervoor kiezen om na het volgen van de gehele opleiding in te stromen in de Master of Science in Controlling op Nyenrode. Zo kun je studeren wat bij jouw wensen past en wanneer het voor jou uit komt. Lees hieronder meer over de specialisaties.


Vakkenpakket
Het studieprogramma van de post-bachelor is breed opgezet met financiële, bestuurlijke en ondersteunende vakken. Na afronding ben je in staat om de geldstromen efficiënt te beheersen en het bestuur van jouw organisatie goede en doordachte adviezen te geven. Zo krijg je jouw organisatie in beweging. Onderstaand een overzicht van alle vakken.


Meer weten?

Kom naar de open avond!
 

Contact us

Voorlichting & Advies
+31 (0)346 295 747