Toelating

Om toegelaten te worden tot het Schakeltraject Accountancy & Controlling heb je een vooropleiding op minimaal hbo-niveau en een relevante baan nodig. Ook een intakegesprek is onderdeel van de toelatingsprocedure.

1. Vooropleiding
Met elk erkend hbo-bachelor of wo-diploma ben je toelaatbaar voor het Schakeltraject. Voor sommige vooropleidingen kunnen er aanvullende eisen gelden als je na het Schakeltraject wilt doorgaan met de RA-route. In het intakegesprek wordt dan gekeken naar eventuele deficiënties van de vakken Recht, Wiskunde/Statistiek en Algemene Economie.

Heb je een diploma in de accountancy of bedrijfseconomie?
Indien je hbo Accountancy, (Bedrijfs)economie of SPD hebt gedaan kun je het Schakeltraject overslaan en start je direct met de pre-Master Accountancy, post-bachelor Controlling of pre-Master Controlling.

2. Relevante baan
Bij aanvang van de studie dien je ook een relevante baan te hebben. Relevante financiële (starters)functies zijn bijvoorbeeld:
  • Assistent-accountant
  • Assistent-controller
  • Medewerker financiële administratie
  • (Interim-)Consultant

Werk je al wat langer in een financiële functie? Ook dan is het Schakeltraject geschikt.

 3. Intakegesprek
Voldoe je (bijna) aan de toelatingseisen? Vraag dan een vrijblijvend intakegesprek aan met het programma-manager van jouw opleidingsplaats naar keuze. In het persoonlijke gesprek komen motivatie, groepssamenstelling, de toelatingeisen en verwachtingen aan de orde. Daarna kun je ervoor kiezen om je in te schrijven. Raadpleeg de pagina met contactgegevens om het intakegesprek in te plannen.

Contact us

Voorlichting & Advies
+31 (0)346 295 747