Business Controlling

Nyenrode Business Controlling opleiding

De post-bachelor module Business Controlling duurt zeven maanden en is geschikt voor alle controllers die meer kennis willen op het gebied van business controlling of een functie als business controller ambiëren.

Wat is een business controller?
Een business controller is iemand die het management van een bedrijf voorziet van input en advies dat gericht is op het nemen van (strategische) besluiten en het optimaliseren van de structuur van de organisatie. Hij/zij is verantwoordelijk voor de benodigde systemen, processen en informatie om de ambities, visies en doelen van het desbetreffende bedrijf waar te maken.

Studieprogramma
De inhoud van de Business Controlling specialisatie bestaat uit vakken die aansluiten op wat verwacht wordt van een goede business controller. Het studieprogramma bestaat uit:

  • Management, Accounting & Control
  • Operations & Supply Chain Management
  • Finance Advanced
  • Bestuurlijke Informatieverzorging en -Systemen
  • Management & Organisatie

Start & studieduur
De post-bachelor Business Controller duurt 7 maanden en start jaarlijks in september. Kijk hier voor meer informatie over de toelatingseisen.

Afronding
Indien je alle vakken van de module hebt behaald, ontvang je een post-bachelor Business Controlling certificaat van de hogeschool, Powered by Nyenrode.

Vervolgstudies
Je kunt vervolgens kiezen om het hier voorlopig bij te laten of verder te gaan met de resterende vakken om ook de module Financial Controlling af te ronden. Wanneer je beide modules hebt afgerond, heb je na het volgen van het onderzoeksvak Introduction Academic Research vrijstelling van de 1-jarige Pre-Master of Science in Controlling aan Nyenrode. Je stroomt namelijk direct in de MSc in Controlling aan Nyenrode. De opleiding bestaat dan nog uit 1 jaar theorie + de masterscriptie. 

RC_Studieroute module Business.pngFlexibel studeren bij jou in de buurt!
Het voordeel van de post-bachelor Controlling is dat je flexibel kunt studeren. Deze controllersopleiding heeft maar liefst vier afrondingsmomenten. Zo kun je als het ware 'proeven' en de studie (ver)volgen wanneer het voor jou uit komt! Een bijkomend voordeel is dat je dit ook nog eens kunt doen op een locatie bij jou in de buurt: Arnhem, Eindhoven, Zwolle of Rotterdam.

Einddoel MSc-titel?
Als je vooraf al weet dat je de MSc in Controlling aan Nyenrode wilt doen, mag je ook direct in de Pre-Master starten. Het is namelijk niet verplicht om eerst de post-bachelor Controlling te doen, mits je aan de toelatingseisen voldoet van de MSc in Controlling. De Pre-Master volg je op Nyenrode te Breukelen. De colleges zijn om de week op de vrijdag en aansluitende zaterdag.

Meer weten?
Lees meer over de specialisatie Financial Controlling of kom naar de open avond!

Contact us

Voorlichting & Advies
+31 (0)346 295 747