Nyenrode Corporate Governance Instituut

Het Nyenrode Corporate Governance Instituut (NCGI) heeft tot doel onderzoek te doen naar corporate governance en het verzorgen van opleidingen aan leden van Raden van Bestuur, Raden van Commissarissen, Secretarissen van vennootschappen en andere spelers in het corporate governance domein zoals accountants, controllers, compliance officers, etc. Daarmee beschikt onze universiteit over een wetenschappelijke denktank die exclusief is ingericht voor vraagstukken over corporate governance. 
 
Het NCGI heeft zijn toegevoegde waarde over de afgelopen vijf jaar ruimschoots bewezen. De afgelopen jaren hebben de verschillende leden onderzoeken uitgevoerd voor de Monitoring Commissie Corporate Governance, de Monitoring Commissie Code Banken, het jaarlijkse Nationaal Commissarissen Onderzoek en de jaarlijkse Female Board Index waaruit vele publicaties zijn voortgekomen. Lees hier verder over ons onderzoek.
 
Vanwege het brede onderzoeksgebied is het NCGI opgedeeld in vijf thema’s, waaronder de leden van het NCGI verdeeld zijn. Deze thema’s zijn:
  • Board Practices and Leadership
  • Governance and Capital Markets
  • Codes, Company Law and Supervision
  • Integrity and Compliance
  • Governance and auditing 

Geïnteresseerd in het NCGI?
Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor de NCGI nieuwsbrief.

Nieuwsbrief NCGI

Contact us

Carla de Roover
+31 (0)346 291 417
Agenda