Center for Corporate Governance & Law

Het Center Corporate Governance & Law is binnen Nyenrode Business Universiteit verantwoordelijk voor interdisciplinair onderzoek én onderwijs op het gebied van Corporate Governance en (Corporate) Law. Het Center is nauw verbonden aan het Nyenrode Corporate Governance Instituut (NCGI).
 
Onderzoek
Onze onderzoeken en publicaties van de afgelopen jaren zijn inmiddels een betrouwbare en gewaardeerde bron geworden in het onderzoeksveld van Corporate Governance en Law. Niet alleen door het uitvoeren van onderzoek voor professionele commissies, zoals de Nederlandse Monitoring Commissie Corporate Governance en de Monitoring Commissie Banken, de Commissie Schoon Schip (Hooijmaijers/ Provincie Noord-Holland) en de Commissie Evaluatie Horizontaal Toezicht (Ministerie van Financiën), maar ook door wetenschappelijke publicaties. Het Center Corporate Governance & Law werkt nauw samen met andere Nyenrode Centers en stelt zich ten doel corporate governance en juridische vraagstukken multidisciplinair te benaderen.
 
Onderwijs
Binnen de Nyenrode opleidingen bedrijfskunde, accountancy, controlling en fiscaal recht worden zo'n tien college-cycli verzorgd in de bachelor, pre-master, master en executive master programma's. Tevens is het Center nauw betrokken bij governance- en juridische onderdelen van Executive Education & Organizational Development (EEOD) waaronder het New Board Program, de Nyenrode Commissarissencyclus en Inzicht in Corporate Governance.
 
Het Center en het NCGI organiseren een verscheidenheid aan seminars en evenementen voor  het netwerk van Nyenrode en zij dragen bij aan het corporate governance debat in Nederland door externe lezingen van faculty en een maandelijkse nieuwsbrief van het NCGI. Tevens ondersteunt het center onderzoeksactiviteiten van Nyenrode studenten op het gebied van Corporate Governance en Recht.

Contact us

Carla de Roover
+31 (0)346 291 417