Praktijkreferaat

Behalen RA-titel
Om aan de voorwaarden van de Register Accountant titel te voldoen zul je de volgende twee opleidingen moeten afsluiten. Deze volg je tegelijkertijd.

  • Post-Master RA
  • RA-Praktijkopleiding (3 jaar)

De praktijkopleiding volg je parallel aan je RA-opleiding en je werk. Het bestaat uit diverse opdrachten met een afsluitend praktijkreferaat. Het is mogelijk om het praktijkreferaattraject via Nyenrode te doen. 

Praktijkreferaattraject 
In de huidige praktijkopleiding wordt ruime aandacht besteed aan het kunnen omgaan met dilemma’s. Om aan een complex dilemma aandacht te besteden, schrijf je als ‘trainee’ een referaat. In het referaat staat jouw persoonlijke dilemma centraal. Je neemt deel aan een referaatgroep. Deze groep wordt begeleid door een praktijkreferaatbegeleider van Nyenrode en bestaat uit een beperkt aantal trainees. Je werkt in een kleine groep om de kwaliteit te waarborgen en jouw persoonlijke ontwikkeling te optimaliseren binnen dit traject.

Deelnamevoorwaarden
•    Een trainee heeft alle vakken van de theoretische opleiding afgelegd en alle of op één na alle tentamens zijn behaald. Dit met uitzondering van de masterscriptie.
•    De trainee is toegelaten tot het 3e jaar van zijn/haar praktijkopleiding.
•    De trainee heeft toestemming van zijn/haar stagebureau voor deelname aan de pilot.
•    Om het groepsproces tot een succes te maken, committeert elke trainee zich aan de voortgangseisen uit het onderwijsprogramma.

Startmomenten en duur referaattraject
Het referaattraject kent drie startmomenten per jaar:
1.    Februari
2.    April
3.    September
De doorlooptijd van een traject is maximaal 3 maanden. Per traject worden 6 bijeenkomsten
georganiseerd. Aanwezigheid bij deze bijeenkomsten is verplicht.

Meer informatie en aanmelden via praktijkreferaat@nyenrode.nl.

Contact us

Program Information
+31 (0)346 295 844