Studieprogramma

De maatschappij verwacht veel meer van accountants dan vroeger. Daarom word je met de Master of Science in Accountancy & de Post-Master RA van Nyenrode opgeleidt tot een robuuste register accountant.
 
Opleiding tot Robuuste Accountant
De maatschappij verwacht veel meer van accountants dan vroeger. De accountant heeft niet genoeg aan cognitieve kennis alleen. Er is behoefte aan robuuste accountants met sterke principes, goede sociale vaardigheden en waardevolle kennis. Daarom stimuleert Nyenrode jouw persoonlijke ontwikkeling door middel van de Personal Leadership & Development Journey. Deze loopt als een rode draad door je studie heen en focust op 5 manieren van vorming.

Kies jouw studieroute tot RA
Je kunt de Master en Post-Master volgen via een studieroute die bij jouw situatie past. Bekijk uit welke studieroutes je kunt kiezen.
 
Docenten over de Master & Post-Master
Fred de Koning 1.PNG
 
Colleges
Vanaf het begin van de studie ga je aan de slag bij een accountantskantoor, bijvoorbeeld als assistent-accountant. De colleges van de accountancy-opleiding volg je op vrijdag van circa 09.00 tot 16.00 uur. Je kunt de werkcolleges volgen op een locatie in jouw omgeving. Gemiddeld 4 dagen per semester volg je hoorcolleges op het landgoed van Nyenrode in Breukelen. Ook de tentamens worden afgenomen in Breukelen.
 
Studievakken1.PNG

Persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling
Naast de theorie loopt jouw persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling als een rode draad door de opleiding tot Register Accountant heen. Dit uit zich bijvoorbeeld in workshops, groepswerk, presentaties, colleges in ethiek, rollenspellen etc.
 
Voor en door het bedrijfsleven
Nyenrode is opgericht vóór en dóór het bedrijfsleven. Daarom zijn de Nyenrode opleidingen afgestemd op de actuele ontwikkelingen in de markt en de behoefte van werkgevers. Nyenrode bepaalt de inhoud en de vorm in samenwerking met een groot aantal accountantskantoren en de Nederlandse Beroepsvereniging voor Accountants (NBA). Met een aantal partners heeft Nyenrode 'tripartite-overeenkomsten' waarin afspraken zijn vastgelegd over o.a. studeerbaarheid en begeleiding.
 
Studiecoach
Als je studeert bij Nyenrode sta je er niet alleen voor. De studiecoach voor de Master en Post Master Accountancy staat voor jou klaar als jij daar behoefte aan hebt.
 
Is de Nyenrode accountancy-opleiding tot robuuste accountant iets voor jou?
Oordeel zelf tijdens een bezoek aan de open dag.

Contact us

Program Information
+31 (0)346 295 844