Werken in de accountancy

Als accountant word je ingehuurd door ondernemingen. Deze ondernemingen zijn jouw klanten. In teamverband bezoek je de onderneming en duik je als het ware in de financiële administratie van de onderneming.
 
Je controleert jaarrekeningen of stelt deze samen. Maar als accountant ben je ook een adviseur. Je hebt namelijk inzicht in hoe een onderneming in elkaar steekt. Je gaat alle cijfers na en analyseert deze. Zo zie je bijvoorbeeld of een medewerker fraudeert of waar nog winst gemaakt kan worden. Zulke inzichten moet je goed kunnen communiceren naar je klanten. Je bent dus vooral ook veel met mensen bezig, en dat maakt het werk erg afwisselend. Omdat jouw adviezen letterlijk geld op kunnen leveren, ben je een heel belangrijke gesprekspartner voor jouw klanten. Een accountant heeft dus heel afwisselend, waardevol en boeiend werk!
 
Spannende situaties
Om een goede accountant te worden heb je niet alleen de kennis nodig, maar moet je ook beschikken over de juiste vaardigheden. Dat noemen wij bij Nyenrode: de robuuste accountant. Je moet in staat zijn om op de juiste manier met de mensen in de onderneming om te gaan. Als accountant begeef je je op het vlak waar geldstromen, gevoelige informatie en belangen van diverse stakeholders bij elkaar komen. Dat is heel spannend! Maar het is daardoor mogelijk om sneller in moeilijke situaties terecht te komen waarbij het heel belangrijk is dat je een rechte rug kunt houden. Natuurlijk word je in de Bachelor of Science in Accountancy helemaal klaargestoomd tot een robuuste accountant.
 
Wil je meer weten over het accountantsberoep? Kom dan naar onze open dag zodat je zelf kunt vragen aan onze studenten hoe zij het beroep als accountant ervaren.
Het is belangrijk dat je bij de start van de opleiding een relevante baan hebt. Bekijk aan welke toelatingseisen je moet voldoen om te starten met de Bachelor of Science in Accountancy.

 

Contact us

Program Information
+31 (0)346 295 900