Financial Controlling

Nyenrode Financial Controlling
De post-bachelor module Financial Controlling duurt zeven maanden en is geschikt voor alle controllers die meer kennis willen op het gebied van financial controlling of de een functie als financieel controller ambiëren.
 
Wat is een financial controller?
Een financieel controller adviseert en ondersteunt het management van een organisatie bij financiële, bedrijfskundige en strategische vraagstukken. Hij/zij houdt zich voornamelijk bezig met de statutaire financiële rapportages en de algemene financiële resultaten van de organisatie.
 
Studieprogramma
De inhoud van de Financial Controlling specialisatie bestaat uit vakken die aansluiten op wat van een goede financieel controller wordt verwacht. Kennis van financiële processen, informatiestromen, juridische zaken en jaarverslaggeving zijn daarom van groot belang. Hieronder tref je een overzicht van de vakken:
  • Finance Advanced
  • Bestuurlijke Informatieverzorging en - Systemen
  • Ondernemingsrecht
  • Financial Accounting
  • Oriëntatie Belastingrecht
Start & studieduur
De post-bachelor Financial Controller duurt 7 maanden en start jaarlijks in november. Kijk hier voor meer informatie over de toelatingseisen.
 
Afronding
Indien je alle vakken van de module behaald hebt ontvang je een post-bachelor Financial Controlling certificaat van de hogeschool, Powered by Nyenrode.
 
Vervolgstudies
Je kunt vervolgens kiezen om het hier voorlopig bij te laten of verder te gaan met de resterende vakken om ook de module Business Controlling af te ronden. Wanneer je beide modules hebt afgerond, heb je na het volgen van het onderzoeksvak Introduction Academic Research vrijstelling van de 1-jarige Pre-Master of Science in Controlling aan Nyenrode. Je stroomt namelijk direct in de MSc in Controlling aan Nyenrode. De opleiding bestaat dan nog uit 1 jaar theorie + de masterscriptie.

Flexibel studeren bij jou in de buurt!
Het voordeel van de post-bachelor Controlling is dat je flexibel kunt studeren. Deze controllersopleiding heeft maar liefst vier afrondingsmomenten. Zo kun je als het ware 'proeven' en de studie (ver)volgen wanneer het voor jou uit komt! Een bijkomend voordeel is dat je dit ook nog eens kunt doen op een locatie bij jou in de buurt: Arnhem, Eindhoven, Zwolle of Rotterdam.

Einddoel MSc-titel?
Als je vooraf al weet dat je de MSc in Controlling aan Nyenrode wilt doen, mag je ook direct in de Pre-Master starten. Het is niet verplicht om eerst de post-bachelor Controlling te doen, mits je aan de toelatingseisen voldoet van de MSc in Controlling. De Pre-Master volg je op Nyenrode te Breukelen. De colleges zijn om de week op de vrijdag en aansluitende zaterdag.


Meer weten?
Lees meer over de Business Controlling specialisatie of kom naar de open avond!

 

Contact us

Voorlichting & Advies
+31 (0)346 295 747