Over de Nyenrode Bibliotheek

Het grootste deel van de collectie van de bibliotheek van de Nyenrode Business Universiteit is digitaal beschikbaar (o.a. full-text tijdschriften, databases, working papers, jaarverslagen en marktrapporten). Zowel studenten als medewerkers van Nyenrode hebben overal - ook buiten de campus - toegang tot de online informatiebronnen via deze website.
 
De collectie richt zich op alle relevante onderwerpen binnen het gebied van bedrijfskunde. De boekencollectie bestaat uit 25.000 banden. Het aantal gedrukte tijdschriften is ongeveer 350. Daarnaast zijn enkele duizenden tijdschriften full-text digitaal beschikbaar. De collectie bestaat verder uit onder andere jaarverslagen, naslagwerken en scripties.
  
De bibliotheek maakt gebruik van het Interbibliothecair Leenverkeer voor boeken en tijdschriftartikelen die niet in de collectie zijn opgenomen.
 
De bibliotheek onderhoudt intensief contact met de faculteit om te kunnen bepalen welke onderdelen van de collectie verder ontwikkeld moeten worden. Om het nut van online informatiebronnen te beoordelen, voert de bibliotheek regelmatig tests uit waarbij studenten en medewerkers worden betrokken.
 
Introductie bibliotheek en informatiebronnen op de Nyenrode Business Universiteit [PDF]

Rubrieksindeling boekencollectie

 

Contact us

Nyenrode Library
+31 (0)346 291 310