Inschrijven

Wil je starten met de Bachelor of Science in Accountancy en voldoe je aan de toelatingseisen? Lees onderstaande informatie dan goed door. Aanmelden verloopt digitaal. Ook een voorlopige aanmelding voor de accountancy-opleiding is mogelijk!
 
Aanmelden 
Je kunt je aanmelden voor de accountancy-opleiding door het aanmeldformulier digitaal in te vullen. Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Je kunt hier ook alvast het onderwijsreglement bekijken.
 
Aanmeldformulier BSc in Accountancy
 
Om je aanmelding om te zetten naar een definitieve inschrijving moet je de Matchingsdag hebben bijgewoond en de volgende documenten nog nasturen naar bacheloraccountancy@nyenrode.nl
  • digitale bevestiging vooropleiding via DUO link
  • kopie legitimatiebewijs

De deadline voor het aanleveren van de documenten is 15 juli 2017. De opleiding start op maandag 28 augustus 2017.

Aanmelddata
Als je zeker wilt zijn van plaatsing dan kun je je het beste vóór 1 juli aanmelden. Als je je later gaat aanmelden, is starten alleen mogelijk als er nog voldoende plaatsen beschikbaar zijn. Wees er dus snel bij!
 
Voorlopige aanmelding
Als je nog geen baan hebt kun je je wel alvast aanmelden. Geef de naam en locatie van je werkgever aan ons door zodra je dit rond hebt.

Instromen met hbo-propeuse? Behaal het vwo-certificaat wiskunde
Je behaalt het vwo-certificaat wiskunde in je eigen tijd en uiterlijk in het eerste studiejaar. Nyenrode verzorgt een cursus Wiskunde/Statistiek die aan de eisen voldoet. Deze cursus wordt in het voorjaar op doordeweekse avonden aangeboden (naast de reguliere colleges) en wordt afgesloten met een opdracht en een mondeling tentamen. Bij je inschrijving voor de opleiding geef je je hiervoor op.

Een andere optie is om het certificaat bij Boswell-Bèta te behalen. Dit instituut organiseert meerdere keren per jaar wiskundecursussen- en tentamens, waaronder ook een zomercursus (www.boswell-beta.nl). Het voordeel hiervan is dat je klaar bent voordat de colleges van start gaan.

Van aanmelding naar inschrijving
Bij definitieve inschrijving ontvang je van ons het volgende: 

  • een bevestiging per e-mail van je inschrijving voor de accountancy-opleiding;
  • een studentnummer;
  • een bevestiging van de cursussen waarvoor je bent ingedeeld;
  • de Studiegids accountancy;
  • een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot het studentennet van Nyenrode (My.Nyenrode);
  • ongeveer twee weken voor aanvang van de colleges ontvang je het studiemateriaal en het collegerooster.
Matchingsdag
Het bijwonen van één van de Matchingsdagen is uiteindelijk verplicht voor alle studenten die zich inschrijven voor de Bachelor of Science in Accountancy. Tijdens de Matchingsdag volg je een proefcollege waarin je ervaart wat je studie-inhoudelijk te wachten staat. Daarnaast vul je een persoonlijke vragenlijst in. Tijdens de Matchingsdag bereid je je voor op een start van de studie en het stelt jou in staat om voor jezelf na te gaan of dit inderdaad de juiste studiekeuze is. Meer informatie vind je hier.
 
Annulering
Als je je diploma niet haalt, kun je (nog) niet met de opleiding beginnen en moet je jouw aanmelding annuleren. Je kunt je aanmelding kostenloos annuleren als je dat, vóór 1 augustus, schriftelijk doet ter attentie van de afdeling Bachelor Accountancy. 
 
Investering
Het collegegeld is gemiddeld € 6.000,- per jaar* en het boekengeld circa € 450,- per jaar. Het is gebruikelijk dat het accountantskantoor waar je gaat werken de opleiding voor je betaalt. Zorg dat je met je werkgever duidelijke afspraken maakt over de studiekosten.

*Het collegegeld is een schatting van de totale jaarkosten; je betaalt namelijk per vak.

En studiefinanciering?
Als je bij Nyenrode gaat studeren, dan krijg je geen studiefinanciering. Daarvoor zijn drie redenen:
1. Nyenrode is een particuliere onderwijsinstelling;
2. De studie is in deeltijd, dus je maakt niet genoeg studie-uren;
3. Je gaat meteen werken en verdient daardoor te veel geld om aanspraak te kunnen maken op studiefinanciering.

Je hoeft je daarom voor de BSc in Accountancy niet aan te melden bij Studielink.

Contact
Voor vragen over het aanmelden en je inschrijving kun je terecht bij de afdeling Bachelor Accountancy via bacheloraccountancy@nyenrode.nl.

Contact us

Program Information
+31 (0)346 295 900