Henk van Luijk Lezing 2017

 
Donderdag 18 mei 2017, 16.00 - 18.00, Nyenrode Pfizerzaal
(Welkom vanaf 15.30 uur)
 
Sprekers: André Nijhof, Birgitta Kramer en Gerwin de Vries
  
"De medewerker als succesfactor van het waardengedreven ondernemerschap" 
 
 
MVO Nederland, Nyenrode Business Universiteit en VNO-NCW organiseren voor de 8e keer de Henk van Luijk Lezing. Met de Henk van Luijk Lezing beogen de organisatoren jaarlijks een stimulans te geven aan het onderwerp bedrijfsethiek. De lezing is in 2010 geïntroduceerd ter nagedachtenis van Henk van Luijk, de nestor van de Nederlandse bedrijfsethiek.
 
Dit jaar wordt de lezing uitgesproken door prof. dr. André Nijhof, hoogleraar Duurzaamheid en Stewardship van Nyenrode Business Universiteit.
Als praktijksprekers zullen optreden: Birgitta Kramer, Manager Duurzaamheid van Vitens, ‘MVO manager van het jaar 2015', en Gerwin de Vries, Directeur van drukkerij Zalsman Kampen, het ‘vitaalste bedrijf van Nederland’ 2016.
De sprekers zullen ingaan op het belang van de interne verankering voor een succesvol MVO-beleid, en de voordelen die dit heeft. MVO niet alleen voor, maar ook door medewerkers.
 
André Nijhof zal spreken over de rol van medewerkers in het waardengedreven ondernemerschap. Het werken aan MVO biedt de kans om bij medewerkers de trots en beleving bij het werk te versterken, maar nog niet alle bedrijven zien dit in.
 
Birgitta Kramer zal spreken over de praktische uitdagingen en kansen die zich voordoen als MVO en bedrijfscultuur elkaar raken of kruisen.

Gerwin de Vries zal spreken over het geheim van betrokken en intrinsiek gemotiveerde medewerkers en de effecten hiervan op de prestaties van het bedrijf.
 
De lezing is bedoeld voor relaties en partners van MVO Nederland, Nyenrode Business Universiteit en VNO-NCW, alsmede voor geïnteresseerden in het onderwerp bedrijfsethiek.
Er is ruime gelegenheid voor discussie.
De bijeenkomst vindt plaats op Nyenrode, Straatweg 25, Breukelen. Toegang is gratis.
Aanmelden via een email naar HvLL@nyenrode.nl
Locatie 
Nyenrode Business Universiteit, Straatweg 25, Breukelen
Albert Heijngebouw, Pfizerzaal
Routebeschrijving

Programma

15:30 uur - Ontvangst
16:00 uur - Programma
17:45 uur - Informele receptie

 

Contact us

Hansje Vlam
+31 (0)346 291 235