Co-creatie met hoofd, hart en handen

Hoe wij te werk gaan

 

Bij Nyenrode zetten we mensen in een organisatie centraal. Kwaliteit en persoonlijke begeleiding staan bij onze programma’s altijd bovenaan. Ieder maatwerktraject is verschillend, maar een aantal stappen vormt de basis:

  • Stap 1: Maatwerk

Als je de organisatie wilt veranderen zal iedereen moeten meebewegen. We begrijpen dat we daarvoor jouw organisatie en vraagstukken moeten leren kennen. Een van onze Learning & Development-specialisten komt graag langs voor een vrijblijvend gesprek om samen de vraagstelling te bespreken en verder uit te diepen.

  • Stap 2: Ontwikkeling

In samenwerking met relevante stakeholders stellen we een ontwikkelprogramma samen. We zoeken de juiste balans tussen het vraagstuk van organisatie en de persoonlijke ontwikkelbehoefte van de deelnemers.

  • Stap 3: Programma

Het maatwerkprogramma gaat van start. Tijdens het traject staat leren in de context van de organisatie centraal. Bij Nyenrode gebruiken we combinaties van verschillende leervormen, zoals interactieve colleges, simulaties, online werkvormen, action learning en coaching. Voor de start van het programma is er de mogelijkheid om intakes met deelnemers af te nemen. Tijdens het programma houden Learning & Development-specialisten van Nyenrode intensief contact met zowel deelnemers als opdrachtgever, zodat zowel organisatie- als persoonlijke doelstellingen worden behaald.

  • Stap 4: Evaluatie

Na afloop van het programma willen we graag het traject evalueren. Tijdens een persoonlijk gesprek met de opdrachtgever bespreken we de behaalde resultaten en hoe er vervolg wordt gegeven aan het programma.

Contact

Vraag de brochure aan