Corona

Coronamaatregelen

Nyenrode Business Universiteit streeft ernaar om iedereen een veilige studie- en werkomgeving te bieden. Daarom blijven de volgende adviezen van kracht:

De versoepeling en opheffing van maatregelen gebeurt in de volgende stappen:

Verruiming vanaf 18 februari

 • Voor colleges, tentamens en evenementen tot 500 personen vervallen de 1,5 meter maatregel en de mondkapjesplicht. Ook is een mondkapje bij verplaatsen door de zalen en gangen niet meer nodig.
 • De quarantaineperiode na een besmetting wordt ingekort naar 5 dagen, mits je 24 uur klachtenvrij bent.
 • Plesman-, zolder- en kelderbar mogen van 17:00 tot 01:00 uur open in overleg met events (de Plesmanbar op basis van reservering). Vaste zitplaatsen en 1,5 meter maatregel vervallen. Wel is een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht.
 • Mensa en koffiebar in de NK hal in Breukelen en de horeca in de Bizzlounge in Amsterdam zijn geopend zonder restricties.
 • Bij sporten vervallen de 1,5 meter maatregel en de mondkapjesplicht. Wel is een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht.

Verruiming vanaf 24 februari

  • Horeca-locaties mogen open volgens de reguliere openingstijden. Het coronatoegangsbewijs vervalt.
  • Bij de sportlocatie vervalt het CTB. Sporten kan dus ook zonder restricties.
  • De quarantaineverplichting bij terugkomst in Nederland na een buitenlandse reis vervalt.

Zelftesten

  Voor medewerkers, studenten en deelnemers geldt het advies om regelmatig een vrijwillige Corona zelftest te doen. De zelftests zijn gratis beschikbaar op locatie bij de zelftestruimtes.

  • In Breukelen is voor zelftesten een aparte ruimte in de Theater lounge ingericht.
  • In Amsterdam is op de begane grond een aparte testruimte ingericht.
  • Studenten op de campus in Breukelen testen thuis, en krijgen hier zelftests voor uitgereikt.
  • Bij een positieve uitslag ga je naar huis, doe je een PCR test en blijf je in quarantaine tot de uitslag bekend is.

Thuiswerken

Het corona thuiswerkbeleid verandert mee met de versoepelingen. Als je locatie-gebonden werk hebt, dan word je ook verwacht op Nyenrode. Heb je geen locatie-gebonden werk, werk dan maximaal 50% van je werktijd op Nyenrode.

Reizen naar het buitenland

In diverse onderwijsprogramma’s staan studiereizen naar uiteenlopende bestemmingen op het programma. De coronasituatie in een land is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Dat maakt reizen naar landen buiten Europa weer mogelijk. Echter, het coronavirus is niet weg en per land van bestemming kunnen nog maatregelen van kracht zijn zoals testverplichtingen, QR-codes en mondkapjes. Nyenrode volgt de reisadviezen van de Rijksoverheid. Deze zijn te vinden op de website www.NederlandWereldwijd.nl.​​​​​​​

Contact

Heb je algemene vragen over Nyenrode Business Universiteit of heb je vragen over de maatregelen rondom het coronavirus, stuur dan een e-mail.

We blijven samenwerken om deze pandemie tot een goed einde te brengen. Dit doen we met eigen verantwoordelijkheid en door elkaar te helpen. Wij vertrouwen erop dat iedereen daar zijn of haar steentje aan bijdraagt.