Algemeen

 • Is Nyenrode gesloten?

Colleges, tentamens en andere bijeenkomsten vinden niet plaats op Nyenrode. Locatie Breukelen en Amsterdam zijn beperkt open. Medewerkers werken in principe thuis. Medewerkers die toch op locatie moeten werken, nemen hierbij de beschermende maatregelen tegen besmetting met het coronavirus in acht.

Studenten en deelnemers kunnen de locaties bezoeken indien dit noodzakelijk is. Vraag hiernaar bij de servicedesk via 0346 – 291 211. De bibliotheek kan op afspraak worden bezocht voor het gebruiken van datastream voor onderzoek. Neem hiervoor contact op via library@nyenrode.nl.

 • Ik maak me zorgen om mijn gezondheid. Wat moet ik doen? 

Raadpleeg de website van het RIVM. Wij volgen hun richtlijnen. 
Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Houd afstand tot andere mensen. Je hoeft de huisarts niet te bellen.

Worden je klachten erger?  Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius) en je hoest of ademt moeilijk? Dan moet je wel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op. 

 • Wat is het beleid van Nyenrode? 

Tentamens en colleges op locatie zijn uitgesteld tot 1 juni en vinden tot die tijd voor het grootste deel online plaats. Studenten en deelnemers worden via programmamanagement over wijzigingen voor hun programma geïnformeerd. Het beleid geldt voor alle locaties van de universiteit. Daarnaast nemen we op basis van de adviezen en richtlijnen van het RIVM, de GGD Utrecht, GGD Amsterdam en de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken de volgende maatregelen tot 1 juni:

 • Tentamens, colleges en evenementen worden online gehouden, tenzij dit niet mogelijk is
 • Alle reizen naar het buitenland worden tot nader order uitgesteld
 • De bibliotheek is alleen op afspraak voor datastream open
 • De sporthal, mensa en andere faciliteiten zijn gesloten tot 1 juni.
 • Zijn er studenten of medewerkers bij Nyenrode waarbij het Coronavirus is geconstateerd? 

Er zijn twee deeltijd studenten besmet geraakt. De besmettingen zijn ongerelateerd. Beide studenten herstellen en maken het naar omstandigheden goed. Groepsgenoten zijn geïnformeerd en er is contact geweest met de GGD over advies. In beide gevallen was er volgens de GGD geen reden tot zorg voor besmetting. De studenten wonen niet op de campus.

 • Wat als er een student, deelnemer, medewerker of spreker het Corona virus blijkt te hebben?

We volgen het protocol van het RIVM en de GGD in wat er in dat geval gebeurt met anderen die in contact zijn geweest met de ring rond de patiënt (medewerkers, studenten, deelnemers en sprekers).

Studenten en onderwijs 

 • Ik heb colleges en tentamens, gaan deze gewoon door?

Alle colleges en tentamens op locatie vinden tot 1 juni online plaats, tenzij dit niet mogelijk is. Je programma-manager houdt je hiervan op de hoogte.

 • Gaat mijn open dag door?

 Alle bijeenkomsten zijn tot 1 juni verplaatst naar online evenementen. Data van evenementen worden op onze website gepubliceerd. Als je je hebt ingeschreven voor een bijeenkomst, nemen we contact met je op.

 • Is het mogelijk om online colleges te volgen en/of te geven?

Vrijwel alle colleges worden online gegeven. Programmamanagement informeert en instrueert waar nodig studenten en docenten om het online leren zo goed mogelijk en probleemloos te laten verlopen.

 • Gaat onze sociale studieactiviteit nog door?

Alle sociale activiteiten zijn tot 1 juni afgelast.

 • Kan ik gebruik maken van de (studie)faciliteiten op Nyenrode?

In navolging van de maatregelen afgekondigd door de overheid is de bibliotheek gesloten. Boeken worden verlengd, er volgen dus geen boetes. Datastream kunnen wij op afstand inloggen tijdens werkdagen. Voor vragen (en het maken van afspraken voor datastream) blijven we bereikbaar via telefoon nummer: +31 346 291 310 en email adres: library@nyenrode.nl

 • Mijn tentamen gaat niet door. Loop ik nu mogelijk studievertraging op?

 We begrijpen je zorgen rondom eventuele studievertraging. We zijn hard met oplossingen aan het werk en proberen eventuele nadelige gevolgen voor je zo veel mogelijk te beperken. Je ontvangt bericht van programmamanagement over de voortgang van je studie of leergang.

 • Heeft Nyenrode ook contact met studenten in het buitenland en worden zij geholpen als zij terug moeten keren?

Er is contact met BBA studenten in London over de maatregelen die zijn genomen vanwege het coronavirus. Voor deze groep hebben we een aparte Q&A gemaakt.

  Reizen

  • Ik kom terug uit een gebied of land met veel besmettingen. Wat moet ik doen?

  Laat je hierover adviseren door het RIVM. Heb je klachten die verergeren, neem dan telefonisch contact op met je huisarts of de lokale GGD.

  • Ik ben student en wil op reis naar het buitenland, waar moet ik rekening mee houden?

  Alle studie en werk gerelateerde reizen vanuit Nyenrode zijn geannuleerd. Wil je privé op reis naar landen waar het virus is aangetroffen? Volg dan de adviezen van het RIVM en ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Ga je op bezoek bij een partneruniversiteit? Volg hun berichtgeving omtrent maatregelen tegen het coronavirus goed. Zorg voor een goede annuleringsverzekering.

  Steeds meer landen stellen restricties aan hun in- en uitreisbeleid. Ben je van plan om te gaan reizen, houd hier dan rekening mee.

  •  Houdt Nyenrode bij wie er in een risicogebied is geweest?

  Wat betreft studie-gerelateerde reizen of uitwisselingsprogramma’s zijn we hiervan op de hoogte. Dat geldt niet voor privéreizen Ben je in een risicogebied geweest, blijf dan twee weken thuis en neem de veiligheidsvoorschriften in acht.

  • Ik neem deel aan een programma of studeer op Nyenrode en wil graag langskomen, kan dat?

  Alleen de Bibliotheek is op afspraak toegankelijk voor datastream activiteiten. Je kan hiervoor een afspraak maken via library@nyenrode.nl. Met studenten op de campus overleggen we hoe ze deze periode het samenleven op de campus het beste kunnen vormgeven.

  Staat je vraag hier niet bij?

  Heb je een specifieke vraag voor Nyenrode? Mail ons via  corona@nyenrode.nl. Wil je liever bellen, dan kan dat naar 0346 - 291 211.

  Voor algemene vragen over het coronavirus kan je contact opnemen met het RIVM via  0800-1351.