Mr. Hans Plesman is bij Nyenrode Business Universiteit verantwoordelijk voor de Nyenrode Commissarissencyclus, dagvoorzitter en tevens docent. Dit programma van 7 werkdagen wordt gevolgd door deelnemers met een directie- en toezichthoudende achtergrond uit de top van het bedrijfsleven en (semi)overheid.

Sprekers zijn hoogleraren van Nyenrode, andere universiteiten en captains of industry uit de praktijk (www.nyenrode.nl/nnc).
Tevens is Hans Plesman lid van de PAR Programma Advies Raad van de Commissarissencyclus en benoemd tot lid van het Nyenrode Corporate Governance Instituut,  platform voor onderzoek, opinie en onderwijs. Hans heeft diverse commissariaten  en bestuurlijke functies. Als zelfstandig boardroom consultant adviseert hij een aantal grote ondernemingen. Tevens is hij actief bij enige maatschappelijke organisaties.  

Achtergrond

 • Economie (Hogeschool Utrecht 1974) Nederlands Recht (Rijks Universiteit Utrecht 1978)
 • Bedrijfsjurist en later Hoofd Corporate Human Resources ZWITSERLEVEN (1979-1989)
 • Managing Partner en General Manager NMC-NIJSSE INTERNATIONAL Executive Search (1989-2007)
 • Program Director Nyenrode Commissarissencyclus - NYENRODE BUSINESS UNIVERSITEIT (2007- 2018)    
 • Directeur Governanceplaza: advies, benoemingen van commissarissen en boardevaluaties (2015 - heden)

Zwitserleven: verantwoordelijk voor juridische en arbeidsrechtelijke vraagstukken. Vervolgens samenstelling van managementteams, projectmanagement bij organisatieveranderingen en het aantrekken van topmanagers.
 
NMC-Nijsse International: gedurende 17 jaar als mede-eigenaar bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van het bureau tot één van de grootste executive search organisaties in Nederland met negen eigen vestigingen in de Europese hoofdsteden. Talloze opdrachten geaquireerd en benoemingen gerealiseerd in de top van grote beleggingsinstellingen, banken, verzekeringsconcerns, leasemaatschappijen en pensioenfondsen, in food, retail, farmaconcerns en in onroerend goed/projectontwikkeling, produktiebedrijven en in not for profit organisaties. Tevens benoemingen van Commissarissen bij grote ondernemingen.
 
Zakelijke expertisegebieden:
Strategisch businessdevelopment, organisatieontwikkeling, optimalisering van bestuurlijke- en besluitvormingsprocessen, opvolgingsvraagstukken, managementontwikkeling, corporate governance, corporate communicatie.
 
Hans is een zeer ervaren dagvoorzitter en gastspreker. Hij beschikt over een omvangrijk en vitaal netwerk in diverse sectoren en branches, heeft een business attitude, gericht op innovatie en tond meerdere malen  vermeld in de Quote 600 invloedrijkste Nederlanders.
 
Persoonskarakteristieken:

 • Betrokken, resultaatgericht, mensen-man, relatiebouwer, creatief, oplossingsgericht.
 • Vertrouwensman, adviseur. Ge-engageerd.
 • Meer verbeteraar dan veranderaar. Hoge inzet.
 • Niet zo sterk in finance.
 • Integraal denkend en gericht op samenwerking en waardetoevoeging.
 • Commercieel, optimistisch, positief, humor.
 • Spreekt Nederlands als moedertaal en voorts Engels, Frans, Duits, Spaans.
 • Hobby’s: golf, roeien, zeilen, muziek, beeldhouwen, spaanse historie en cultuur.                                                  
Hans is gehuwd, heeft een zoon en een dochter.

Stand for development

Read more