Mr. Hans Plesman is bij Nyenrode Business Universiteit verantwoordelijk voor de Nyenrode Commissarissencyclus, dagvoorzitter en tevens docent. Dit programma van 7 werkdagen wordt gevolgd door deelnemers met een directie- en toezichthoudende achtergrond uit de top van het bedrijfsleven en (semi)overheid. Sprekers zijn hoogleraren van Nyenrode en andere universiteiten en captains of industry uit de praktijk (www.nyenrode.nl/nnc).
 
Tevens is hij lid van de PAR Programma Advies Raad van de Commissarissencyclus en benoemd tot lid van het Nyenrode Corporate Governance Instituut,  platform voor onderzoek, opinie en onderwijs. Naar grote zakelijke relaties van Nyenrode vervult Hans de rol van Key Account Manager. KPMG Meijburg & Co: vaste adviseur van het Dagelijks Bestuur voor strategie en business development (www.kpmgmeijburg.nl). FGH Bank: vaste adviseur van de Hoofddirectie voor organisatievraagstukken (www.fgh.nl). 
 

Achtergrond
Economie (Hogeschool Utrecht 1974)
Nederlands Recht (Rijks Universiteit Utrecht 1978)                                                       

 • Bedrijfsjurist en later Hoofd Corporate Human Resources ZWITSERLEVEN (1979-1989)
 • Managing Partner en General Manager NMC-NIJSSE INTERNATIONAL Executive Search (1989-2007)
 • Director Executive Education & Corporate Governance NYENRODE BUSINESS UNIVERSITEIT (2007-heden)
 • Vaste adviseur dagelijks bestuur  KPMG Meijburg & Co (2010-2014)
 • Vaste adviseur hoofddirectie FGH Bank (2012-2015)

Zwitserleven: verantwoordelijk voor juridische en arbeidsrechtelijke vraagstukken. Vervolgens samenstelling van managementteams, projectmanagement bij organisatieveranderingen en het aantrekken van topmanagers.
 
NMC-Nijsse International: gedurende 17 jaar als mede-eigenaar bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van het bureau tot één van de grootste executive search organisaties in Nederland met negen eigen vestigingen in de Europese hoofdsteden. Medeoprichter van twee dochterondernemingen.
 
Talloze opdrachten geaquireerd en benoemingen gerealiseerd in de top van grote beleggingsinstellingen, banken, verzekeringsconcerns, leasemaatschappijen en pensioenfondsen, in food, retail, farmaconcerns en in onroerend goed/projectontwikkeling, produktiebedrijven en in not for profit organisaties. Tevens benoemingen van Commissarissen bij grote ondernemingen.
 
Toezichthoudende rollen:
Hans was gedurende 5 jaar Voorzitter van de Raad van Commissarissen bij de Schoevers Groep (100% private equity). In 2011 was Hans gedurende 9 maanden op interim basis algemeen/statutair directeur van de Schoevers Groep.

Hans is voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Lindenhaeghe, een toonaangevende onderneming op het gebied van opleiding en training voor medewerkers en managers van verzekeringmaatschappijen, banken, pensioenfondsen, hypotheekverstrekkers en financieel adviseurs( www.lindenhaeghe.nl).
 
2009 -  2012 Adviseur van de directie van Lief!Lifestyle, bekend van de merken Lief! en Stoer! een sterk groeiende onderneming in trendy baby- en kinderkleding en accessoires, actief in 14 landen met eigen winkels, webwinkels en buitenlandse licentiehouders (www.lieflifestyle.nl).
 
Delta Lloyd Concernrelaties (hfdktr A’dam). Gespreksleider bij opinieplatforms met leden van directie /raad van bestuur uit diverse branches en sectoren bij discussies over actuele zakelijke en maatschappelijke onderwerpen (www.deltalloyd.nl).
Hans bekleedde de nodige nevenfuncties in de sfeer van sport, cultuur en onderwijs. Is lid van het Bestuur van de Nationale Haringpartij,  jaarlijks het grootste communicatie- en netwerk evenement van Nederland, waar leden van de Koninklijke familie, en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, cultuur, media, politiek en society een levendig palet aan gasten vormen. 
 
Hans is voorzitter van de Jury van de jaarlijks uit te reiken Communication Award aan jong talent dat heeft bewezen over uitzonderlijke kwaliteiten te beschikken op dit gebied (www.nationaleharingpartij.nl).
 
Lidmaatschappen:
 • KWVL Koninklijke Watersport Vereniging Loosdrecht (zeiler en roeier)
 • Koninklijke Haagsche Golf & Country Club
 • Lid Comite van Aanbeveling Sharing Success/  Liliane Fonds

Zakelijke expertisegebieden:
Strategisch businessdevelopment, organisatieontwikkeling, optimalisering van bestuurlijke- en besluitvormingsprocessen, opvolgingsvraagstukken, managementontwikkeling, corporate governance, corporate communicatie.
 
Hans is een zeer ervaren dagvoorzitter en gastspreker. Hij beschikt over een omvangrijk en vitaal netwerk in diverse sectoren en branches, heeft een business attitude, gericht op innovatie en tond meerdere malen  vermeld in de Quote 600 invloedrijkste Nederlanders.
 
Persoonskarakteristieken:

 • Betrokken, resultaatgericht, mensen-man, relatiebouwer, creatief, oplossingsgericht.
 • Vertrouwensman, adviseur. Ge-engageerd.
 • Meer verbeteraar dan veranderaar. Hoge inzet.
 • Niet zo sterk in finance.
 • Integraal denkend en gericht op samenwerking en waardetoevoeging.
 • Commercieel, optimistisch, positief, humor.
 • Spreekt Nederlands als moedertaal en voorts Engels, Frans, Duits, Spaans.
 • Hobby’s: golf, roeien, zeilen, muziek, beeldhouwen, spaanse historie en cultuur                                                    
Hans is gehuwd, heeft een zoon en een dochter.

Stand for the future!

Read more