Congres Toezicht, Technologie en Strategie 2019

30 januari 2019, 09:30

Informatie

Hoe verandert de technologische ontwikkeling de strategie van toezicht en handhaving?


Big data, data analytics, Internet of Things, cryptomunten, blockchain, kunstmatige intelligentie, FinTech en robotisering spelen een steeds belangrijkere rol in het maat- schappelijke en economische verkeer. Ook versterken zij elkaar waardoor de impact ervan nog groter wordt: denk aan de combinatie van kunstmatige intelligentie en FinTech, of data analytics en Internet of Things.

Toezichthouders en handhavers komen voor hun werkzaamheden bijna dagelijks in aanraking met nieuwe technologieën. Die maken het ook steeds gemakkelijker om grote hoeveelheden data te verzamelen, te ontsluiten en te analyseren. Hoe kunnen zij anticiperen op deze nieuwe ontwikkelingen? En hoe kunnen ze gebruik maken van deze nieuwe mogelijkheden om hun taak als toezichthouder of handhaver beter uit te kunnen oefenen? Krijgen ze bijvoorbeeld direct, real time en gericht toegang tot de gegevens in de systemen van bedrijven? Hoe kunnen toezicht-houders en handhavers maximaal profiteren van inzichten die zich aandienen met data-science?

Congres Toezicht, Technologie en Strategie

Nyenrode Business Universiteit organiseert op 30 januari 2019 het congres Toezicht, Technologie & Strategie waarin dergelijke vragen centraal staan en waarbij wij met elkaar het debat aangaan.

In vijf workshops komen de mogelijkheden van nieuwe technologieën en het gebruik daarvan aan bod, zoals de invloed van FinTech, machine learning en blockchain. Daarna bespreken verschillende toezichthouders in een paneldiscussie de effecten van technologie en data-analyse op hun strategie. 

Aanmelden

De prijs voor het congres bedraagt € 295 (vrij van btw). Aanmelden is mogelijk via bovenstaande button op de webpagina. Je ontvangt naderhand van ons een bevestiging van inschrijving per mail.

Meer informatie

Bekijk hier de flyer: Flyer congres Toezicht, Technologie en Strategie  

Voor wie?

Dit congres is een uitgelezen gelegenheid voor toezichthouders, handhavers, beleidsmakers, beslissers en alle overige geïnteresseerden om zich te verdiepen in een problematiek die niet alleen veel mogelijkheden biedt, maar ook risico’s met zich meebrengt.. Overige functietitels die zich bezig houden met deze thema's zijn ook van harte welkom. De voertaal tijdens het seminar is Nederlands.

Programma overzicht

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.
Bekijk de flyer voor het volledige programma-overzicht, inclusief sprekers.

09.30 - 10.00 uur Ontvangst
10.00 - 10.05 uur Opening en welkom
10.05 – 10.20 uur De invloed van digitalisering en technologie op het fiscale toezicht
10.20 - 11.30 uur Het vertrouwen in de slimme samenleving en de rol van toezicht
11.30 – 12.00 uur Pauze
12.00 - 13.00 uur Het vroegtijdig detecteren van financiële risico’s
13.00 - 14.00 uur Lunch
14:00 - 14.45 uur Workshop ronde 1
14.45 – 15.15 uur Pauze
15.15 – 16.00 uur Workshop ronde 2
16.00 - 16.45 uur Panel: Hoe zien de toezicht strategieën van toezichthouders er na vandaag uit?
16.45 - 17.45 uur Borrel

 

Alle evenementen