Alumni-evenement

Nyenrode Alumni Talks: Fertiliteit in ondernemerschap

12 november 2020, 18:30

Informatie

Fertiliteit in ondernemerschap

"Ik wist dat sommige dingen in het leven moeilijk zouden worden: mijn studie afronden, een succesvolle carrière, het beklimmen van een hoge berg... maar dat het moeilijk zou zijn om een kind te krijgen, dat had ik nooit verwacht."

Er zijn veel vrouwen die tegenwoordig niet gemakkelijk zwanger worden. Dit was het ook niet voor de echtgenote van Robert Stal, alumnus van de Master of Science in Management (2004). Door dit moeilijke proces ging Robert nadenken over een hulpmiddel dat ervoor kan zorgen dat vrouwen op een natuurlijke manier sneller zwanger worden. Samen met zakenpartner en jaargenoot Roel van Diepen startte hij een onderneming. Ze zijn nu drie jaar onderweg.

Robert en zijn vrouw weten uit eigen ervaring hoe frustrerend het proces kan zijn als het niet lukt. In het eerste jaar beperkten zij zich nog tot ovulatietests, voedingssupplementen en aanpassingen in hun levensstijl. Ook startten zij met behandelingen variërend van acupunctuur tot zwangerschapsyoga, maar helaas kwamen ze er helaas achter dat dit voor hen geen effect had. Toen ze eenmaal in de specialistische zorg terechtkwamen, waren de behandelingen die ze ondergingen voornamelijk medisch en daardoor heel ingrijpend; niet alleen voor het lichaam van zijn vrouw, maar ook voor hun relatie.

Als uitvinder van medische hulpmiddelen kon Robert moeilijk begrijpen waarom er vanuit die hoek niets beschikbaar was voor stellen met een kinderwens. Hij vroeg zich af of het mogelijk is om de kans op zwangerschap al in een vroeg stadium te vergroten zonder negatieve effecten op het lichaam of op de romantiek en passie die samen horen te gaan met het verwekken van een kind.

Zo ontwikkelde hij uiteindelijk de FERTI-LILY Conceptie Cup, een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat na de geslachtsgemeenschap zoveel mogelijk zaadcellen naar de opening van de baarmoeder worden geleid om zo het natuurlijke proces te ondersteunen. De cup is ontwikkeld in samenwerking met verschillende specialisten in het vak en is momenteel succesvol in meer dan twintig landen gelanceerd.

Robert vertelt tijdens deze Alumni Talk alles over zijn reis als ondernemer en over de onverwachte obstakels die altijd de weg dreigen te blokkeren; van het bewaken van cashflow tot het overtuigen van key opinion leaders en alles eromheen.

Kan je niet komen naar deze Alumni Talk? Of wil je ze allemaal bijwonen? Er staan er nog veel meer op de planning. Zet ze alvast in je agenda! 


Zonder sprekers infographic voor de website

Agenda

18.30 uur
Ontvangst 

19.00 uur
Start programma 

20.30 uur
Borrel

22.00 uur
Einde programma
Alle evenementen