Seminar

Nyenrode Inspiration Talks 2022 - Merel Pontier

7 juni 2022, 16:00
7 juni 2022, 18:00
Er zijn nog 300 plekken beschikbaar
Online

 

7 juni 2022 - Merel Pontier

Merel Pontier is een Nederlandse jurist, maar verhuisde in 2019 naar Texas om mensen in de dodencel te helpen. Naast haar werk als advocate is Merel ook juridisch adviseur van de Clinton Young Foundation; een organisatie die opkomt voor mensen die ten onrechte zijn veroordeeld voor moord. Ze is al 8 jaar betrokken bij de doodstrafzaak tegen Clinton Young, en met succes: nadat Clintons veroordeling en doodvonnis in 2021 werden vernietigd, kon Merel hem in januari 2022 op borgtocht vrijkopen, zodat Clinton zijn nieuwe proces nu thuis kan afwachten met zijn dierbaren. Sacha Spoor, docent, onderzoeker en organisatieadviseur bij Nyenrode, begeleidt deze talk.

Merel belt online vanuit Amerika in en is niet fysiek aanwezig bij de Talk. Hierdoor is deelname ook online en je kan je hier kostenloos voor aanmelden. Je ontvangt op de dag van de Talk een link naar de livestream.

De Nyenrode Inspiration Talks is een reeks van 3 sessies. Schrijf je ook in voor de Talk met Pieter van den Hoogenband en Pieter Elbers.