Alumni-evenement

De impact van technologische veranderingen in de Publieke Sector

23 september 2019, 14:00

Informatie

De wereld van de Publieke Sector verandert snel door technologie

Zijn dit kansen of bedreigingen?
De tijd dat stabiliteit en voorspelbaarheid de overheid en semi-overheid kenmerkten, ligt al lang achter ons. Snelle technologische ontwikkelingen beïnvloeden de manier van werken, veranderen de aard van het contact met de burger, wijzigen de samenwerking met toeleveranciers en partners, en doen een zwaar beroep op het verandervermogen van de organisatie. Die technologische ontwikkelingen lopen uiteen van robotisering tot AI, van cyber security tot nieuwe toetreders, van voortdurend connected zijn tot any place, anywhere, etc.

De vraag is óf, en zo ja, hoe een publieke organisatie met deze stroomversnellingen mee moet gaan. Je kunt immers te snel instappen of te laat. Met de verkeerde partners aan een kansrijke innovatie beginnen of met de verkeerde innovatie juist de boot missen. Wil je de rots in de branding zijn en níet mee gaan met de stroom of wil je als een slimme kanoër gebruik maken van de dynamiek en de tempoversnelling?

Tijdens het seminar 'De impact van technologische veranderingen in de Publieke Sector' doe je nieuwe inzichten op, deel je ervaringen met vakgenoten en pas je het geleerde toe binnen jouw eigen werkveld.

Dagvoorzitter Bert Kersten, voorheen hoogleraar op Nyenrode, neemt je 23 september mee door het gehele programma.

Vernieuwingen en technologie

Om 14.00 uur start het programma. Trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk praat ons bij over vernieuwingen en technologie. Hij toont ons voorbeelden van organisaties die zich hebben aangepast (of daarmee goed bezig zijn) en laat zien dat er zowel bedreigingen als kansen zijn. Kansen die je kunt benutten!

Morele zorgen

Na de pauze staat centraal of die kansen en mogelijkheden wel bij ons passen.

  • Hoort die (andere) manier van werken bij ons als organisatie?
  • Willen we die eigenlijk wel?
  • Wat voor impact heeft het op ons als mens?
  • Leidt deze kans tot een waarde-toevoeging aan de mens, aan menselijkheid of aan de mensheid?
  • Of is het antwoord op deze vragen een excuus om niet te willen veranderen?

Edgar Karssing, docent Bedrijfsethiek, zal met kritische vragen aan Richard enkele morele zorgen onder onze aandacht brengen.

De praktijk

Hoe zet je concrete stappen en vertaal je dit naar de praktijk? Drie alumni van het Nyenrode Modulaire MBA-programma vertellen in korte presentaties hoe zij die kansen succesvol hebben benut. Soms gaat het om een andere mindset, soms over technologie op het juiste moment benutten, soms over het vergroten en benutten van het verandervermogen van de organisatie.

  • Remko van Steenbergen
  • Meggi Schuiling - Otten
  • Thea Smit - Dekker

Hoofd, hart en handen

Daarna zal aan de aanwezigen een aantal cases worden voorgelegd. Nyenrode staat immers niet alleen voor hoofd (kennis) en hart (leiderschap, persoonlijke betrokkenheid), maar ook voor handen. Hoe kunnen we aan de slag? Dit is een eerste oefening om een concrete vertaalslag te maken.

Voor wie

Dit event wordt georganiseerd voor alumni en (toekomstige) deelnemers van ons MMBA-opleidingsprogramma en is alleen op uitnodiging toegankelijk.

Waar

Koetshuis, Nyenrode Business Universiteit

Aanmelden

Aanmelden doe je via bovenstaande aanmeldbutton en is alleen mogelijk als je alumna/alumnus of (toekomstige) deelnemer bent van een van de opleidingen binnen de Modulair Executive MBA.

Mogelijkheid tot meenemen introducé
Wil je iemand meenemen? Dan is hij of zij uiteraard van harte welkom! Wij zien het als een mooie manier om iemand die je het gunt, te introduceren in de Nyenrode Community en dit event bij te wonen. Stuur een e-mail naar mmba@nyenrode.nl met zijn of haar gegevens en wij sturen je introducé een persoonlijke uitnodiging toe. Het is mogelijk om maximaal 1 introducé per persoon mee te nemen.

Wij verwelkomen jou graag op de Nyenrode Business Universiteit te Breukelen en kijken uit naar je komst.

Let op: er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar.

Afmelden: Deelname aan dit event is kosteloos, maar niet geheel vrijblijvend. We begrijpen dat plannen kunnen veranderen. Daarom kan je je vijf dagen voorafgaand aan de bijeenkomst kosteloos afmelden. Mocht je onverhoopt toch verhinderd zijn dan zijn wij genoodzaakt om een kostprijs ad. €50,- (excl. btw) in rekening te brengen. Dit vanwege gemaakte eventorganisatiekosten.

Agenda


Dagvoorzitter: Bert Kersten


13.30 uur – 14.00 uur   
Inloop met een kleine versnapering


14.00 uur - 14.10 uur
Welkomstwoord

14.10 uur – 15.30 uur   
Vernieuwingen en technologie
Richard van Hooijdonk, trendwacher en futurist

15.30 uur – 16.00 uur   
Pauze

16.00 uur – 16.15 uur   

Vragen aan en antwoorden van Richard over trends en morele aspecten
Edgar Karssing, docent bedrijfsethiek

16.15 uur – 17.00 uur   
Veranderen en verbeteren in de praktijk met alumni

Remko van Steenbergen
Meggi Schuiling - Otten
Esmeralda Wallast - Groenewoud

17.00 uur – 18.00 uur   
Aan de slag met hoofd, hart en handen
Onder begeleiding van Richard van Hooijdonk samen met Bert Kersten en Edgar Karssing.

18.00 uur               
Afsluitende borrel