“Blijf hongerig. Blijf dwaas.”
- Whole Earth Epilog, 1974 - 

Jian Qin, PhD, is een onderzoeker bij het Centrum voor Marketing en Supply Chain Management van Nyenrode. Zijn onderzoek richt zich op hoe organisaties tot nieuwe innovatie kunnen komen vanuit eerdere mislukte innovatieprojecten en hoe organisaties technologische innovatie in digitale bedrijfsomgevingen beheren. Hij is er trots op deel uit te maken van de Nyenrode-gemeenschap, de mogelijkheid te hebben om samen te werken met geweldige collega's. Ook het helpen slagen van studenten in hun carrière geeft hem altijd energie.

Jian behaalde zijn Bachelor en Master in Business Management aan de Universiteit van Financiën en Economie in China. Van augustus 2015 tot december 2017 was hij Associate Editor van de Journal of Small Business & Entrepreneurship.

Nevenactiviteiten

Jian is sinds 2014 lid van de adviescommissie van ondernemerschapsonderwijs bij Shenzhen GTA Education Tech Ltd. 

Internationale activiteiten

Jian was een gastdocent aan de Jönköping International Business School in Zweden. Daarnaast is hij actief betrokken bij de academische gemeenschap en presenteert hij zijn werk op internationale conferenties.

Interesses

Jian’s grootste hobby is tijd doorbrengen met zijn zoon (geboren in 2015) en dochter (geboren in 2019), met hiking op een goede tweede plaats! Ook is hij fan van de Houston Rockets en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Meest relevante publicaties

  • Qin, J., & Rhee, B. van der. (2020). Trash or treasure? A checklist to identify high-potential NPD projects from previously rejected projects. In Production & Operations Management Society 31st Annual Conference, Minneapolis, USA. April 2020. 
  • Qin, J., Rhee, B. van der., & De Ruiter, M. (2020). To what extent does human resources management affect new product development success? A meta-analysis approach. In Production & Operations Management Society 31st Annual Conference, Minneapolis, USA. April 2020. 
  • Qin, J., Rhee, B. van der., Venugopal, V. & Ahmadi, T. (2020). IT infrastructure capability and new product development success: Is market knowledge the missing link? In Production & Operations Management Society 31st Annual Conference, Minneapolis, USA. April 2020.