Instituut

RSM-Nyenrode Instituut (RNI)

RSM-Nyenrode Instituut (RNI)

RSM en Nyenrode Business Universiteit hebben samen het RSM-Nyenrode Instituut (RNI) opgericht. Het RNI stimuleert professionals om in een constant scholingstraject de praktijk aan de wetenschap te toetsen. Tegelijkertijd opent het instituut de deur tot de professionele wereld voor studenten.

Het doel van het RNI is een kennisplatform te creëren voor professionals van RSM en studenten van Nyenrode. Met deze kennis kunnen zij op nationaal en internationaal niveau (academische) vakkennis en praktijkervaring optimaliseren.

Het RSM-Nyenrode Instituut richt zich op fiscale, financiële en accountancy advisering in drie hoofdonderdelen:

●    (internationaal) Vastgoed
●    Educatie
●    Leerstoel Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht.

De leerstoel RSM Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht wordt bekleed door prof. dr. Roberto Flören. Onder de vlag van het RNI worden er praktisch toepasbare onderzoeken op het gebied van familiebedrijven in Nederland gedaan. Daarnaast worden er bijeenkomsten, presentaties en masterclasses georganiseerd voor klanten en medewerkers en wordt het instituut in de toekomst een spreekbuis voor familiebedrijven in Nederland.

Sponsoren

Wilfred J.O. Castricum - Accountant Partner bij RSM
Wilfred J.O. Castricum is Accountant Partner en werkt sinds 1988 bij RSM. Vanaf 2000 is hij verantwoordelijk partner voor cliënten in het onderwijs en non-profitorganisaties. Dhr. Castricum is het internationale aanspreekpunt voor RSM in Nederland. Hij is gespecialiseerd in het begeleiden van private ondernemingen met een internationaal karakter en is daardoor een aanwinst voor de organisatie. Zijn kracht is het stimuleren van organisaties om transparanter te communiceren. Een groot aantal vastgoedondernemingen mag hij tot zijn klantenportefeuille rekenen die goed van pas komen bij de controle en advisering. Bekijk C.V.

Laura Bles-Temme - Fiscaal Partner en Head of Tax bij RSM
Laura Bles-Temme is Fiscaal Partner en Head of Tax bij RSM en sinds 1994 betrokken bij de organisatie. Zij heeft bestuurservaring opgedaan bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Daardoor heeft zij veel ervaring met het onderhouden van de contacten met de Belastingdienst en het begeleiden van boekenonderzoek. Bij RSM is zij verantwoordelijk voor de ‘private client desk’. Mevr. Bles-Temme adviseert familiebedrijven, DGA’s en hun bedrijf op het terrein vennootschap- en inkomstenbelasting, maar ook op het bredere terrein van schenk- en erfbelasting, BTW en loonbelasting. Ze is gespecialiseerd in het begeleiden van haar klanten met financiële en fiscale vraagstukken, maar ook met strategische bedrijfsactiviteiten. Óók op het gebied van Horizontaal Toezicht. Bekijk C.V.