Dr. George (Giorgos) Apostolakis

Visiting fellow
Giorgos Apostolakis
  • Sociale Financiering & Innovatie
  • Internationale Bedrijfsfinanciering

Dr. Giorgos Apostolakis is research fellow impact investing en maatschappelijke investeringen aan het Center for Entrepreneurship & Stewardship. Aan de Nyenrode Business Universiteit doet George onderzoek naar impactvol en maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid voor institutionele beleggers zoals pensioenfondsen. Hij is vooral geïnteresseerd in het feit of er voorkeuren te ontdekken zijn bij pensioengerechtigden wat dergelijke polissen betreft. 

George studeerde economie aan de Panteion Universiteit in Athene en behaalde Masters in zowel Business Economics & Management, Economic Theory & Policy, en Banking & Finance. In 2017 promoveerde hij aan Nyenrode Business Universiteit na het succesvol verdedigen van zijn proefschrift, getiteld 'Socially Responsible and Impact Investing in the Collective Pension System'.  Hij behaalde een tweede doctoraat in de Economie aan de Universiteit van Kreta. 

George heeft in het verleden deelgenomen aan talrijke onderzoeksprojecten. Hij deed onder andere onderzoek naar de vooruitzichten voor microfinanciering en microverzekeringen in ontwikkelingslanden. In het kader van zijn onderzoek bestudeerde hij de prestaties en de veerkracht van coöperatieve banken in perioden van financiële crisis. Ook hield hij zich bezig met onderzoek op het gebied van internationale financiën, en met name op het gebied van financiële stabiliteit en macroprudentieel beleid. 

Zijn onderzoeksinteresses omvatten onder meer Social Finance, Social Venturing Entrepreneurship, Corporate Governance, Financial Policy en Cooperative Strategies. Andere gebieden van belang zijn International Finance, Macro-economics & Financial Economics, en Behavioural Finance.

Most relevant publications

  • Apostolakis, G., Giannellis, N., Papadopoulos, A.P., 2019. Financial stress and asymmetric shocks transmission within the Eurozone. How fragile is the common monetary policy? The North American Journal of Economics and Finance.
  • Apostolakis, G., Papadopoulos, A.P., 2018. Financial Stability, Monetary Stability and Growth: A Panel VAR Approach, Open Economies Review Journal.
  • Apostolakis, G., Van Dijk, G. 2018. Retirement concerns and planning of cooperative members: A study in the Dutch healthcare sector. Journal of Business Economics