Digital Marketing Strategie

Vandaag de dag is digitale marketing geïntegreerd in vrijwel iedere organisatie. De manier waarop organisaties communiceren en waarde aan klanten leveren is hierdoor fundamenteel veranderd. Een goede strategie maakt het verschil tussen ad-hoc wat proberen en structureel succes. Een goede strategie zorgt er ook voor dat je doordacht de juiste keuzes maakt als marketeer én daaraan vast houdt.  

5 tips over Digital Marketing Strategie

Is het jouw taak om bedrijfsdoelstellingen te verbeteren met de strategische inzet van digitale marketing en social media? Vijf tips van vijf verschillende sprekers van de blended class Digital Marketing Strategie.

1. Navigeren tussen paradoxen - Rudy Moenaert

Markten zijn arena’s geworden. Als manager moet je navigeren tussen vier paradoxen, met name (1) analoog versus digitaal, (2) focus op leveren aan de klant of op het ontwikkelen van het ecosysteem, (3) kiezen tussen incrementele vernieuwing of voluit investeren in radicale innovatie, en (4) een gesloten bedrijfscultuur of een open benadering. Het vasthouden aan de vertrouwde traagheid aan de linkerkant van elke paradox (analoog, klant, incrementeel, gesloten) impliceert een gestage achteruitgang. Je haasten naar rechts (digitaal, ecosysteem, radicaal, open) is de richting waarin Icarus vloog, en dat liep niet goed af voor de arme kerel. Waar positioneert jouw organisatie zich op deze paradoxen, welke concrete acties zijn nodig om de ambitie waar te maken en wat zijn de grootste hinderpalen die je verhinderen om dit te realiseren?

2. Combineer revolutie met evolutie - Julian Stevense

De ontwikkeling van nieuwe digitale media en middelen gaat razendsnel, terwijl ons brein zich heel langzaam ontwikkelt. De digitale revolutie biedt merken enorm veel kansen om de doelgroep te bereiken, maar het brein van diezelfde doelgroep evolueert met een tergend laagt tempo. Speel hier slim op in door de bekende, bewezen methodieken om strategie te ontwikkelen te combineren met de nieuwe kansen en mogelijkheden van de digitale middeleninzet. 

3. Van strategie naar executie - Linda Kester

Hoe zorg je ervoor dat je in tijden van digitale disruptie, de beschikbare digitale resources zo effectief mogelijk inzet om de visie en (marketing)strategie op korte en lange termijn te realiseren? De sleutel tot het effectief implementeren van de strategie ligt niet in het implementeren van nóg meer programma’s, projecten en initiatieven, maar in het bieden van overzicht en focus. Wanneer er focus is, zal er een wendbare organisatie worden gevormd. Heb je de klantbehoeften van de toekomst duidelijk in beeld? Begrijp je waar voor jouw organisatie de (noodzakelijke) kansen liggen op marketinggebied en wat er nodig is om deze kansen te realiseren? Hoe zorg je dat je de juiste projecten kiest vanuit overzicht en focus? Strategisch Portfolio management is een visuele blauwdruk, een ‘foto’, waarmee in één oogopslag duidelijk wordt wat de strategische transitie behelst en hoe dit relateert aan een veranderende markt omgeving. Met een aanpak die organisaties overzicht en focus geeft en daarmee zorgt voor de helderheid die nodig is om vaart te kunnen maken.

4. Privacy - Danny Mekic

Een grote uitdaging voor marketeers ligt in het vinden van de juiste balans tussen personalisatie en de mate waarin jouw klanten zich daar nog prettig bij voelen. Als marketeer draag je verantwoordelijkheid wanneer het gaat om de gegevensbescherming van jouw klanten (gebruikers). Denk ik mogelijkheden en zie de AVG niet als belemmering, maar als een kookboek. Er is altijd wel een werkbaar recept te vinden als je om een waardevolle reden of innovatie persoonsgegevens moet kunnen verwerken. 

5. Maak je content evergreen - Carlijn Postma

Dat content belangrijk is weten we inmiddels. Helaas heeft dat geleid tot een tsunami aan eenmalige, wegwerpcontent. Content die slechts één keer, of voor een korte periode gebruikt wordt. En dat is onnodig. Wat als je je content gaat zien als een tijdloze machine, als je eigen streamingdienst zoals Netflix. Dan bouw je aan je eigen database van evergreen content. Content die niet na eenmalig gebruik of na afloop van de campagne in de prullenbak kan, maar content die week na week, maand na maand en soms zelfs jaar na jaar nog resultaat oplevert. 

Blended class Digital Marketing Strategie

Tijdens de blended class Digital Marketing Strategie leer je van ervaren hoogleraren en experts in digital marketing, social media, technologie, digitale media en strategie.

Luistertip: Onbeperkt Houdbaar. Podcast op het kruispunt van marketing, film en televisie. Deze podcast maakt Carlijn Postma samen met een filmkenner. 

  • Prof. dr. Rudy Moenaert MBA -  Professor TIAS School for Business and Society
  • Julian Stevense - kerndocent en founder van Brandgurus
  • Dr. Ir. Linda Kester - founding partner JigEye, strategisch portfolio management expert 
  • Danny Mekić - Ondernemer en oprichter van NewTeam
  • Carlijn Postma - Spreker en auteur op het gebied van content marketing

Opleidingen

Gevonden: 0 opleidingen

Contact


Heb je vragen over de opleidingen, of wil jij je direct aanmelden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend informatiegesprek via + 31 346 291 448 of

advies@nyenrode.nl