AI & Digital Security

We worden door het digitaliseren meer kwetsbaar. Het aantal cyberaanvallen is explosief gestegen. Tegelijkertijd biedt de verdergaande digitalisering en automatisering ook in de vorm van Artificial Intelligence enorme kansen. Jan Veldsink, kerndocent AI and Digital Security bij Nyenrode Business Universiteit, geeft vijf tips.

Kwetsbaarheid in beeld

Tip 1. Heb in beeld wat jouw digitale footprint is als bedrijf. En weet welke crown-data-jewels er bij jou te halen zijn. Met andere woorden, ben je bewust van je digitale kwetsbaarheid.

Open communicatie over digitale kwetsbaarheid

Tip 2. Communiceer in je organisatie over “bijna” missers in het digitale security domein. Wat is je overkomen, wat heb je kunnen voorkomen en welke trends zie je in de buitenwereld. Maak medewerkers bewust door in gesprek te gaan over jouw digitale kwetsbaarheid en neem maatregelen die passen bij de cultuur en aard van je bedrijf. 

Gebruik innovatieve technologieën

Tip 3. Aanvallers zullen niet schromen geavanceerde technologieën te gebruiken om je digitale kwetsbaarheid uit te nutten. Werk met AI middelen, om te herkennen welke aanvallen plaatsvinden en om tegenmaatregelen te nemen.

Ga Artificial Intelligence zien als een business taak

Tip 4. We noemen dit democratiseren van AI, “normale” afdelingen gaan in hun dagelijks werk AI gebruiken om efficiënter en effectiever hun werk te kunnen uitoefenen. En in dat werken met AI worden ethische vraagstukken en een ethisch kompas steeds belangrijker. Welke data kan en mag ik gebruiken voor mijn dienstverlening. 

Zet Artificial Intelligence op de strategische agenda

Tip 5. Artificial intelligence is meer dan een hype, het hoort op de strategische agenda van ieder bedrijf. Op welke wijze ga jij waarde creëren met behulp van Artificial Intelligence. Dit is ook geen vraag meer van vage plannen maar van concrete stappen.

Jan Veldsink

''Artificial intelligence is meer dan een hype, het hoort op de strategische agenda van ieder bedrijf.''

Jan Veldsink is onder andere kerndocent van de Modulair Executive MBA in Business & IT. Hij doceert de kernmodule AI and Digital Security. De module AI and Digital Security is bedoeld om de deelnemers een theoretisch en praktisch denkraam te bieden waarmee de mechanieken van cybersecurity en Artificial Intelligence in organisaties kan worden begrepen en toegepast.

Meer informatie module

Gevonden: 1 opleidingen
Nyenrode_HR-46 AI and Digital Security - MBA module Business & IT

AI and Digital Security - MBA module Business & IT

Deeltijd | Engels | 29 september 2022
Leer hoe je als CXO sturing kan geven aan wat er op jouw organisatie af komt, ten goede en ten kwade.

Vragen of direct aanmelden?


Heb je vragen over de opleidingen, of wil jij je direct aanmelden? Neem dan contact met ons op voor het plannen van een vrijblijvend informatiegesprek via

MMBA@nyenrode.nl

 

Bel of mail Daphne voor advies

Daphne Werner-Oosterhout

Programma-adviseur