Nieuws

Stephan Garcia_DST_Track Business & IT 'Durf te delen en volg je hart'

'Durf te delen en volg je hart'

Community |  10 april 2019
Het digitale tijdperk kent ongekende kansen, maar uiteindelijk draait het niet alleen om technologie, maar om mensen. Focus niet alleen op het bouwen van applicaties maar vooral op het bouwen van uitstekende relaties, durf te delen en volg je hart'.
Emmeke van Eersel 'Het FMA maakte mij een completere manager'

'Het FMA maakte mij een completere manager'

Onderwijs |  8 april 2019
In de praktijk voelde ik al veel beslissingen aan, maar ik miste soms net verdiepende kennisargumentatie en ook het jargon.
Stichting Nyenrode Fonds - Menagerie, speelprieel - na restauratie Speelprieel voormalig kasteelheer gerestaureerd terug op landgoed Nijenrode

Speelprieel voormalig kasteelheer gerestaureerd terug op landgoed Nijenrode

Over Nyenrode |  8 april 2019
Dankzij de inspanningen van Stichting Nyenrode Fonds wordt het menageriecomplex gerestaureerd. Het eendenhuis en speelprieel zijn inmiddels af.
M_SCHUILING_MG_2261 Inzet zorgrobots roept ethische vragen op

Inzet zorgrobots roept ethische vragen op

Onderwijs |  3 april 2019
Door aanhoudende personeelstekorten, stijgende zorgvraag en toenemende vereenzaming maken zorginstellingen steeds vaker gebruik van speciaal voor de zorg ontwikkelde sociale robots. Over de ethische kant daarvan wordt nog veel te weinig nagedacht, betoogt Meggi Schuiling-Otten, bestuurder bij het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg. In haar afsluitende scriptie bij de Modulair Executive MBA op Nyenrode Business Universiteit ontwikkelde Schuiling-Otten een model voor zorgorganisaties om de inzet van robots te toetsen aan de menselijke waardigheid van de zorgvrager.
Roberto Floren portret (Small) Nederland mag trots zijn op het grote aantal familiebedrijven

Nederland mag trots zijn op het grote aantal familiebedrijven

Community |  3 april 2019
De samenwerking tussen RSM en Nyenrode is sinds oktober 2018 geïntensiveerd; het RSM-Nyenrode Instituut (RNI) is het resultaat. Naast de educatieve initiatieven ontwikkelt het RNI ook handvaten voor familiebedrijven. Met behulp van onder andere toepasbare & wetenschappelijke onderzoeken en kennisbijeenkomsten adviseert het RNI over alle facetten van het familiebedrijf. Een interview over familiebedrijven met Roberto Flören (Nyenrode Business Universiteit) en Laura Bles-Temme (RSM).
Afscheid Prof. dr. H.P.A.J. Langendijk CSF190084-437 Laat koepelorganisaties accountants benoemen en betalen

Laat koepelorganisaties accountants benoemen en betalen

Over Nyenrode |  29 maart 2019
Op 29 maart 2019 heeft prof. dr. Henk Langendijk afscheid genomen als hoogleraar van Nyenrode Business Universiteit. Hij sprak zijn afscheidsrede uit in de Pfizer-zaal van Nyenrode met als titel: ‘Het (niet) getrouwe beeld van de jaarrekening en de positie van de accountant’. Zijn belangrijkste advies is om accountants door koepelorganisaties te laten benoemen en betalen om meer onafhankelijkheid te creëren.
Duo Bilitis Serie ‘Topmusici op Nyenrode’: Duo Bilitis

Serie ‘Topmusici op Nyenrode’: Duo Bilitis

Over Nyenrode |  28 maart 2019
Op zondag 12 mei opent het Koetshuis van Nyenrode haar deuren voor een zondagmiddagconcertdoor de harpistes/vocalisten van het Duo Bilitis. Zij brengen het programma ‘Romeo & Juliette’ met werken van Sergei Prokofiev (1891-1953) en Benjamin Britten (1913-1976).
Gijs van Bussel De Remuneratie commissie; balanceren op hoog niveau

De Remuneratie commissie; balanceren op hoog niveau

Opinie |  26 maart 2019
Even had ik de neiging om in de titel het woord 'beloningsdilemma' te gebruiken. Natuurlijk is topbeloning een netelig vraagstuk (zie ook de Van Dale). Een duivels dilemma is volgens diezelfde Van Dale een netelig vraagstuk waarvan de uitkomst hoe dan ook vreselijk is.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.