Nieuws

Olof Bik portret Olof Bik benoemd tot hoogleraar Behavioral Research in Auditing

Olof Bik benoemd tot hoogleraar Behavioral Research in Auditing

Over Nyenrode |  7 september 2018
Met ingang van 1 september is Olof Bik benoemd tot hoogleraar Behavioral Research in Auditing aan Nyenrode Business Universiteit. Bik was al aan Nyenrode verbonden als programmadirecteur van de Accountancy opleidingen en zal deze rol als Academic Director voortzetten. Ook is hij Managing Director bij de op Nyenrode gevestigde Foundation for Auditing Research. Bik richt zich in zijn onderzoek op het professionele gedrag en de oordeelsvorming van accountants, de factoren die hier vanuit organisatie, cultuur en context invloed op hebben, en de impact hiervan op de auditkwaliteit.
Leen paape Oratie Neem afscheid van de tirannie van aandeelhouderswaarde en kortetermijndenken

Neem afscheid van de tirannie van aandeelhouderswaarde en kortetermijndenken

Over Nyenrode |  6 september 2018
Het kapitalisme en de marktwerking hebben ons grote welvaart en voortuitgang gebracht. Echter, door ons huidige corporate governance-systeem is de stabiliteit en toekomst van de samenleving in het geding gekomen, stelt prof. dr. Leen Paape in zijn oratie. Het moet in onze economie niet alleen om winst en aandeelhouderwaarde draaien, maar ook om het creëren van duurzame waarde, voor iedereen. Volgens Paape is het tijd om onze blik te verruimen en corporate governance te herdefiniëren. Hij roept de samenleving op om de dominante logica te laten vallen en systeemdenken te introduceren. Ook roept hij op de lange termijn te definiëren en te zoeken naar manieren om de onderneming meer haar plaats in de samenleving te laten innemen en te streven naar duurzame waardecreatie.
WouterGudde2 Commercieel directeur Excelsior streeft naar 'blijvende impact'

Commercieel directeur Excelsior streeft naar 'blijvende impact'

5 september 2018
Wouter Gudde, ex-voetbalprof en commercieel directeur van eredivisionist Excelsior uit Rotterdam. Hij doet mee aan de opleiding Sports Leadership Program op Nyenrode Business Universiteit. Hij hoopt maar al te graag dat de opleiding ‘scoort’ bij het voldoen aan het uitgangspunt, namelijk het bieden van hulp bij het maken van een blijvende impact in de sport.
toonafbeeldinga “Het Sports Leadership Program heeft al mijn verwachtingen overtroffen”

“Het Sports Leadership Program heeft al mijn verwachtingen overtroffen”

4 september 2018
Marjon Kooistra volgde in 2016 het Sports Leadership Program aan de Nyenrode Business Universiteit. De voormalig topzeilster wilde zichzelf ‘afstoffen’, zoals ze het zelf omschrijft. Ze zegt nog steeds dagelijks profijt te hebben van de studie bij haar huidige werkzaamheden als manager van het High Performance Team van het Koninklijk Nederlands Watersportverbond (KNWV).
OAY18-19 no3
Video
Cybercriminaliteit: het raakt ons allen

Cybercriminaliteit: het raakt ons allen

Over Nyenrode |  3 september 2018
De digitale economie groeit snel en daarmee nemen cybercriminaliteit, -spionage en (online) beïnvloeding via social media als Facebook toe, zoals tijdens de presidentsverkiezing in Amerika. “De continue digitale dreiging en hoe we ons daartegen wapenen, is een zaak van ons allen”, stelt Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Hij hield vandaag de keynote speech getiteld “Cyber security: A never ending race” tijdens de opening van het academische jaar op Nyenrode Business Universiteit.
1U5A5714_Nyenrode_oratie Succesvol samenwerken met veel mensen vereist andere aanpak

Succesvol samenwerken met veel mensen vereist andere aanpak

Over Nyenrode |  31 augustus 2018
Met het uitspreken van zijn inaugurele rede “Transcend, include & be curious. Samenwerken en leiderschap in complexe tijden” aanvaardde prof. dr. Jaap Schaveling op vrijdag 31 augustus zijn ambt als hoogleraar Samenwerken & Leiderschap op Nyenrode Business Universiteit.
Pascale Peters Op duurzame wijze aan het werk blijven op een inclusieve arbeidsmarkt

Op duurzame wijze aan het werk blijven op een inclusieve arbeidsmarkt

Over Nyenrode |  31 augustus 2018
Met ingang van 1 september is Pascale Peters op Nyenrode Business Universiteit benoemd als hoogleraar Strategisch Human Resource Management.
Jan Delleman ‘Ministappen maken met Lean’

‘Ministappen maken met Lean’

Onderwijs |  16 augustus 2018
‘The proof of the pudding is in the eating en dat geldt zeker voor strategy deployment. Het is leuk om prachtige plannen te bedenken, maar ga het nu maar eens uitvoeren. Dan zal je zien hoe moeilijk het is. Ik vond een aanvullend programma daarom van wezenlijk belang’, zegt hij.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.