Nieuws

Ralf Knegtmans Hoe vind je toekomstbestendig talent?

Hoe vind je toekomstbestendig talent?

Onderwijs |  9 april 2018
‘Bij het werven en selecteren van nieuwe mensen lopen HR-professionals tegen twee grote problemen aan,’ zegt headhunter Ralf Knegtmans, auteur van het boek Agile Talent en spreker in de collegereeks HR-Business Partner van Nyenrode Business Universiteit. ‘Ten eerste is er door de sterke economische groei in combinatie met de vergrijzingsgolf een tekort aan gekwalificeerd talent en ten tweede moet je als bedrijf tegelijkertijd op zoek naar talent dat geschikt is voor vandaag morgen, oftewel toekomstbestendig talent. Vaardigheden die je nu nodig hebt voor een bepaalde baan, kunnen flink verschillen van die van morgen. Uit analyse blijkt dan ook dat zeventig procent van de huidige top-performers niet de vaardigheden heeft om bovengemiddeld te kunnen presteren in de banen van morgen.
IMGP4855 Alumni Executive MBA 13 bieden koningslinde met sierhek aan

Alumni Executive MBA 13 bieden koningslinde met sierhek aan

Community |  6 april 2018
Alumni van Executive MBA 13 wilden een blijvende herinnering op het landgoed achterlaten en kozen voor een living artwork in de vorm van een koningslinde met sierhek.
Topsport in de bestuurskamer

Topsport in de bestuurskamer

Opinie |  5 april 2018
Kogelstoter en discuswerper Rutger Smith, vanaf 2000 maar liefst 27 keer in- en outdoor Nederlands kampioen kogelstoten of discuswerpen én winnaar van zeven zilveren/bronzen medailles bij een EK of WK op één van zijn twee favoriete disciplines, wil nog één keer schitteren tijdens het EK deze zomer in Berlijn en daarna is het gedaan met zijn lange topsportcarrière. Om zich voor te bereiden op zijn maatschappelijke loopbaan daarna begint hij volgende week aan het Sports Leadership Program aan Nyenrode Business Universiteit. Een bestuurlijke functie in de sport is zijn doel.
nyenrode1 Kleinzoon oud-rector Habbema schenkt tekening kasteel

Kleinzoon oud-rector Habbema schenkt tekening kasteel

Over Nyenrode |  5 april 2018
Op donderdag 28 maart was Dik Habbema, kleinzoon van de eerste rector van het N.O.I.B., samen met zijn echtgenote te gast op kasteel Nijenrode. Dik Habbema schonk Nyenrode een gekleurde tekening van het kasteel, die de familie in bezit had.
Danielle Melis Kunnen governancecodes nudgen?

Kunnen governancecodes nudgen?

Opinie |  29 maart 2018
Governancecodes sporen bestuurders, commissarissen en aandeelhouders via zorgvuldig gedefinieerde best practice bepalingen aan tot gewenst gedrag. Codes worden daarmee verondersteld invloed te hebben op de daadwerkelijke gedragingen in en rondom de bestuurskamers.
Nyenrode Business Universiteit - Amsterdam Studenten, alumni en bedrijven op zoek naar hun eigen why

Studenten, alumni en bedrijven op zoek naar hun eigen why

Community |  29 maart 2018
Op dinsdag 27 maart was de eerste ontbijtsessie bij Nyenrode Business Universiteit Amsterdam voor BBA en MBA studenten, bedrijfsrelaties en alumni. Deze ochtend was ´creating impact through stewardship’ het thema, één van de kernwaarden van Nyenrode. Tijdens een presentatie van keynote spreker Niels van Buren, alumnus van Nyenrode en directeur van Swink webservices, kregen toehoorders de opdracht om op zoek te gaan naar hun eigen ‘why’.
United_States.svg Corporate Governance in de Verenigde Staten

Corporate Governance in de Verenigde Staten

Opinie |  29 maart 2018
Het kapitalistische shareholders model in de Verenigde Staten is in beweging. Dit blijkt uit talrijke publicaties, waaronder de brief aan aandeelhouders in 2018 van Larry Fink, CEO van Black Rock (zie ook de NCGI nieuwsbrief van februari 2018). Fink is geen roepende in de woestijn.
Foto NNC 39 Commissarissencyclus 39 succesvol afgerond

Commissarissencyclus 39 succesvol afgerond

Onderwijs |  29 maart 2018
In de afgelopen zes maanden was Nyenrode in de gelegenheid om wederom een mooie groep deelnemers aan de Nyenrode Commissarissencyclus te inspireren; Cyclus 39.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.