Nieuws

Nyenrode Stempel 21e groep New Board Program ontvangt certificaat

21e groep New Board Program ontvangt certificaat

Onderwijs |  22 februari 2018
Op 8 februari 2018 hebben de deelnemers van de 21e groep van het New Board Program (NBP) hun certificaat in ontvangst genomen op het landgoed van Nyenrode Business Universiteit.
Banken en instellingen investeren te weinig in aanpak cybercrime

Banken en instellingen investeren te weinig in aanpak cybercrime

Opinie |  20 februari 2018
Grootbanken besteden veel tijd en geld aan het managen en beheersen van risico’s. Gegeven de belangrijke functie die zij in onze maatschappij en economie vervullen, is dat maar goed ook.
Kasteel Nyenrode in top 10 'world's most amazing business school campuses'

Nyenrode in top 10 'world's most amazing business school campuses'

Over Nyenrode |  16 februari 2018
Nyenrode Business Universiteit staat nummer 6 in the top 10 van 'world's most amazing business school campuses'. De lijst is uitgebracht door Business Because, een platform voor business school nieuws. Met deze notering laat Nyenrode gerenommeerde business schools as Oxford and HEC Paris achter zich.
Bart Gotte Het geheim van toekomstbestendige organisaties

Het geheim van toekomstbestendige organisaties

Onderwijs |  14 februari 2018
Flexibiliteit is het buzzwoord in elke organisatie. Nieuwe technologieën, trends en onverwachte ontwikkelingen vragen veel van de lenigheid en anticipatiekracht van organisaties. Tegelijkertijd staat flexibiliteit vaak op gespannen voet met het uitzetten van een strategische koers. Hoe blijf je wendbaar en borg je een heldere toekomstgerichte koers? Dat is het thema dat centraal staat in de masterclass The Future of Organizing & Organizations van Nyenrode Business Universiteit.
Annette Imhof ‘Als mens en professional raak je nooit uitgeleerd’

‘Als mens en professional raak je nooit uitgeleerd’

Onderwijs |  8 februari 2018
Annette Imhof, alumna van het Advanced Management Program (AMP) aan Nyenrode Business Universiteit, is een bestuurder in hart en nieren die wel houdt van een onorthodoxe aanpak. Een persoonlijke en flexibele werkwijze, die het beste uit anderen en haarzelf haalt, vormt de leidraad. ‘Ik los graag lastige problemen en ingewikkelde puzzels binnen een organisatie op. Mede dankzij mijn periode op Nyenrode besef ik nog meer dat je als mens en professional nooit raakt uitgeleerd.’
Nyenrode ah gebouw De corporate governance van de toekomst

De corporate governance van de toekomst

Opinie |  8 februari 2018
De Monitoring Commissie Corporate Governance Code heeft op 29 januari het slotdocument gepubliceerd, waarin wordt terugblikt op de werkzaamheden van de commissie in de afgelopen vier jaar. Prof. mr. Steven Schuit, hoogleraar Corporate Governance and Responsibility aan Nyenrode Business Universiteit, deelt zijn bevindingen over de 7 belangrijkste punten uit het rapport.
Joost van Buuren ‘Het gaat over mensen’

‘Het gaat over mensen’

Onderzoek |  7 februari 2018
Joost van Buuren is met ingang van 1 januari 2018 benoemd tot hoogleraar Auditing en Assurance op Nyenrode Business Universiteit. Hij vertelt over zijn keuze voor de wetenschap, de relatie tussen zijn onderzoek en de accountantspraktijk en de onderwijsvernieuwingen die hij in de accountantsopleiding heeft gerealiseerd.
Hans van Grieken Hoe digitaal volwassen is jouw bedrijf?

Hoe digitaal volwassen is jouw bedrijf?

Onderwijs |  7 februari 2018
Kan je meten hoe digitaal volwassen jouw bedrijf is? En wat zijn de succesfactoren van digitale uitblinkers? Het was de centrale vraag van een wetenschappelijk onderzoek onder bedrijven van MIT Sloan en Deloitte. Een project van Deloitte onder leiding van Hans van Grieken, EMEA Technology Research & Insights Leader bij Deloitte en tevens Executive Lecturer bij Nyenrode Business Universiteit. Met zijn methodiek kunnen deelnemers van de vierdaagse Masterclass New Product Development ontdekken welke digitale richting hun eigen organisatie in zou moeten slaan en welke richtingen niet werken.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.