Nieuws

Uitreiking rapport Morele moed Internal auditor is een gevaarlijk beroep

Internal auditor is een gevaarlijk beroep

Onderzoek |  1 februari 2018
Om zijn rol als ‘truth teller’ waar te kunnen maken, moet een internal auditor morele moed tonen. Het hebben van alleen een moreel kompas is niet genoeg. Dit is het uitgangspunt van het onderzoeksrapport Morele moed en internal auditors dat is geschreven door dr. Edgar Karssing, prof. dr. Ronald Jeurissen en dr. Raymond Zaal van Nyenrode Business Universiteit in samenwerking met het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIAN).
Swim-to-fight-cancer Stichtse Vecht gaat zwemmen tegen kanker

Stichtse Vecht gaat zwemmen tegen kanker

Community |  31 januari 2018
De eerste editie van Swim to Fight Cancer - Stichtse Vecht in 2018 is een feit. Op zondag 2 september 2018 vindt een swim plaats waarbij het Boom en Bosch in Breukelen start- en finishpunt van dit zwemevent is. De bedoeling is dat zoveel mogelijk inwoners en organisaties meedoen, waarbij zij zich laten sponsoren door familie, vrienden en bedrijven. Alle opbrengst komt ten goede aan kankerbestrijding.
Provinciale subsidie voor restauratie Menagerie Nijenrode

Provinciale subsidie voor restauratie Menagerie Nijenrode

Over Nyenrode |  31 januari 2018
De provincie Utrecht draagt vanuit de subsidieregeling Erfgoedparels €134.028,- bij aan de restauratie van de Menagerie van Nijenrode, een complex van vogelverblijven en bijgebouwen, gelegen op een eiland op het landgoed. De restauratie gaat deze zomer van start.
Kees Dorst Problemen oplossen anno 2018: Frame Innovation

Problemen oplossen anno 2018: Frame Innovation

Onderwijs |  24 januari 2018
Hoe komt de Franse designer Philippe Starck op briljante ideeën? En welke lessen kunnen professionals uit organisaties daaruit trekken? Vanuit deze vraagstelling onderzocht Kees Dorst, hoogleraar Design aan de University of Technology Sydney, de afgelopen tien jaar de denk- en werkwijze van ontwerpers. Het resultaat: een revolutionaire probleembenadering, het Frame Innovation Model. Tijdens een tweedaagse masterclass kunnen professionals zich het model eigen maken; een primeur in Nederland.
dreamstime_s_99260586 Hoe voorkom je machtsmisbruik bij controllers?

Hoe voorkom je machtsmisbruik bij controllers?

Opinie |  23 januari 2018
Wees zowel als controller als verantwoordelijke attent op situaties van buitensporige machtsvorming. Voorkom dat er situaties ontstaan van machtsvorming zonder tegenkrachten of zonder goede verantwoording. Ook controllers maken er dan gemakkelijk misbruik van. Controllers zijn net mensen.
Oranjerie4 Start restauratie Oranjerie Nijenrode

Start restauratie Oranjerie Nijenrode

Over Nyenrode |  23 januari 2018
Begin januari 2018 is begonnen met de restauratie van de monumentale Oranjerie op het landgoed Nijenrode. Het betreft een casco restauratie van de Oranjerie, waarbij het gebouw zoveel mogelijk wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke staat. De provincie Utrecht en alumni van Nyenrode Business Universiteit leveren aanzienlijke financiële bijdragen aan de restauratie.
Babylon Quartet Koetshuisconcert met Babylon Quartet

Koetshuisconcert met Babylon Quartet

Community |  22 januari 2018
Op zondag 11 februari treedt het Babylon Quartet op in het Koetshuis van Nyenrode. Op het programma staan strijkkwartetten van Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven en Benjamin Britten.
Boris van der Ham ‘Lobbyen moet transparanter’

‘Lobbyen moet transparanter’

Opinie |  22 januari 2018
Boris van der Ham, voormalig Tweede Kamerlid, deelt wat iemand een goede lobbyist maakt en hoe je de meeste impact maakt door transparant en integer te zijn.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.