Nieuws

Studenten BSc in Business Administration leren sociaal ondernemen

Studenten BSc in Business Administration leren sociaal ondernemen

Onderwijs |  17 januari 2018
Hoe is het om een sociaal ondernemer te zijn en wat is het maatschappelijk doel van jouw organisatie? Een nieuw project binnen Nyenrode Business Universiteit biedt studenten BSc in Business Administration de mogelijkheid deze vraagstukken te onderzoeken.
Bogtstra & Renes Ontbreken Internal Auditfunctie is sluimerend risico

Ontbreken Internal Auditfunctie is sluimerend risico

Onderzoek |  16 januari 2018
Waar bij grotere beursgenoteerde ondernemingen een Internal Auditfunctie (IAF), steeds vaker wordt ingevoerd, beschikken kleinere beursfondsen hier nog zelden over. De belangrijkste reden die hiervoor wordt aangevoerd, is dat deze bedrijven zichzelf hiervoor te klein vinden. Dit is een van de conclusies uit de Internal Audit Monitor 2017 die FSV Risk Advisory in opdracht van de Stichting Vaktechnisch Onderzoek IIA in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit heeft uitgevoerd.
Ruud Vergoossen en Laura van der Bij web Laura van der Bij wint Essayprijs Accountancy

Laura van der Bij wint Essayprijs Accountancy

Onderzoek |  15 januari 2018
Voor haar essay 'Waarom de eed niet genoeg is' heeft Laura van der Bij de Essayprijs Accountancy 2017 gewonnen. Met de kennis die zij in het onderzoek voor haar masterscriptie heeft opgedaan, motiveert Laura in haar essay waarom de accountantseed alleen niet voldoende is om alle integriteitsproblemen in de accountancy op te lossen. Zij zet twee maatregelen uiteen die accountantskantoren kunnen invoeren om hun medewerkers tot meer integer gedrag aan te zetten. Aandacht voor sanctioneerbaarheid en het meer betrekken of behouden van ervaren medewerkers zijn hierin volgens haar goede eerste stappen.
afbeelding 1 Expositie ‘Stille denker | Explosieve schilder’ met werk van Kees van Bohemen

Expositie ‘Stille denker | Explosieve schilder’ met werk van Kees van Bohemen

Community |  11 januari 2018
Van 11 januari t/m 23 april 2018 is op Nyenrode Business Universiteit een expositie te zien met werk van kunstschilder Kees van Bohemen (1928 - 1985). Deze tiende expositie van Art Fund Nyenrode toont werken uit de collectie van Nyenrode-alumnus en kunstverzamelaar Carel Paauwe en heeft als titel ‘Stille denker | Explosieve schilder’.
Marcel Strolenberg resize ‘Wanneer je energie wilt geven, moet je zorgen voor brandstof’

‘Wanneer je energie wilt geven, moet je zorgen voor brandstof’

Onderwijs |  4 januari 2018
‘Kinderen zijn de professionals en leiders van de toekomst. Ook wordt samenwerken steeds belangrijker. Het begint bij kinderen die samen dingen doen,’ zegt Marcel Strolenberg. Als ​directeur van Kids Society Erica, een kinderopvangorganisatie met zo’n 150 medewerkers, heeft hij er dagelijks mee te maken. Met kinderen, maar ook met het belang van dienend leiderschap.
3 ballen die een CIO hoog moet houden

3 ballen die een CIO hoog moet houden

Opinie |  3 januari 2018
Digitale transformatie betekent dat je als bedrijf stappen vooruit zet met IT als leidraad. De CIO vervult daarin een cruciale rol. Maar daarvoor heeft hij of zij wel heel veel vaardigheden nodig, zo stelt Henk Kievit van Nyenrode Business Universiteit. En daarin moet worden geïnvesteerd.
Sander Klous ‘Wet- en regelgeving loopt achter op ontwikkelingen Big Data’

‘Wet- en regelgeving loopt achter op ontwikkelingen Big Data’

Onderwijs |  2 januari 2018
‘We staan op een bijzonder moment, waarop we samen bepalen hoe de toekomst met Big Data eruit gaat zien. Daarom moeten bedrijven zich twee dingen gaan afvragen: welk businessmodel past bij jouw organisatie? En hoe geven we vorm aan handhaving op verantwoordelijk gebruik van deze technologie?’ Dat vraagt prof. dr. Sander Klous, hoogleraar Big Data Ecosystems for Business and Society aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is een van de gastdocenten in de collegereeks Big Data.
Manuel Oostveen Nyenrode Amsterdam organiseert events sociaal verantwoord ondernemen

Nyenrode Amsterdam organiseert events sociaal verantwoord ondernemen

Community |  21 december 2017
'Vanuit onze Nyenrode missie delen we op events in onze vestiging in Amsterdam, concrete praktijkverhalen van ondernemers met onze studenten om invulling en betekenis te geven aan social responsible leadership en entrepreneurship. Op 14 december konden wij genieten van een speciale lunch en gastcollege van de jonge duurzaam ondernemer Manuel Oostveen van detweedejeugd.nl.'

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.