Nieuws

EMBA De waarde van IT onder de loep

De waarde van IT onder de loep

Onderwijs |  28 november 2017
Wijers geeft advies aan bedrijven over het organiseren van IT en data. ‘Organisaties moeten steeds wendbaarder zijn. Ze moeten sneller reageren op behoeften van klanten en op interne behoeften.
Excellente studenten event Accountancy met John Bendermacher 2 web “Als je onvoldoende morele moed hebt moet je ander werk zoeken”

“Als je onvoldoende morele moed hebt moet je ander werk zoeken”

Onderwijs |  27 november 2017
John Bendermacher, voorzitter IIA, in gesprek met excellente studenten Accountancy. Op 16 november was in het Kasteel op Nyenrode het jaarlijkse event voor excellente studenten Accountancy. Zij ontmoetten John Bendermacher RA CIA, Chief Audit Executive bij ABN AMRO en voorzitter van het IIA, Instituut van Internal Auditors. Bendermacher is ook actief in de board van IIA Global. Uitgenodigd voor het event waren de beste studenten uit hun studiefase, met de hoogst gewogen gemiddelde cijfers van de jaargang 2016-2017. In het eerste deel introduceerde Bendermacher de studenten in de wereld van de Internal Audit. In het tweede deel bevroegen programmadirecteur Olof Bik en de studenten hem in een College Tour setting.
kl_3485_Accountantsdag2017_Plenair_middag De zorgplicht van accountants-organisaties

De zorgplicht van accountants-organisaties

Onderzoek |  23 november 2017
“Is het de appel die rot is, of de mand die de appel laat rotten?” Dat vroeg drs. Marlies de Vries RA, docent en onderzoeker aan de Nyenrode Business Universiteit, tijdens de afsluitende sessie van de Accountantsdag 2017, op 22 november in de RAI, Amsterdam. Publiek en een panel van experts gingen aan de slag met een aantal dilemma’s. Naast Marlies de Vries namen Marco van der Vegte (Deloitte, kandidaat-voorzitter NBA) en Adriaan Egas (Alfa en NBA Young Profs) aan het panel deel. Rens de Jong presenteerde de Accountantsdag.
Ronald Doesburg Ronald Doesburg van Shell wint Young Captain Award 2017

Ronald Doesburg van Shell wint Young Captain Award 2017

Community |  21 november 2017
Ronald Doesburg (39) van Shell Chemicals Europe is de winnaar van de Young Captain Award 2017. Deze nationale erkenning voor de meest getalenteerde zakelijke leiders in het Nederlandse bedrijfsleven wordt dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. Doesburg ontving de Award namens de Minister van Economische Zaken & Klimaat uit handen van Bertholt Leeftink, Directeur-Generaal Bedrijfsleven & Innovatie, op Paleis Het Loo te Apeldoorn. Als winnend finalist krijgt Ronald de mogelijkheid om het New Board Program aan Nyenrode Business Universiteit te volgen.
Zo creëer je maatschappelijke meerwaarde met kleine handelingen

Zo creëer je maatschappelijke meerwaarde met kleine handelingen

Onderwijs |  21 november 2017
‘We staan als maatschappij voor heel grote opgaven. De transities die momenteel gaande zijn, veranderen onze manier van werken fundamenteel.’ vertelt docent prof. dr. André Nijhof.
Bob Chapman en zaal 71e Dies Natalis: hoe maak je het verschil met leiderschap?

71e Dies Natalis: hoe maak je het verschil met leiderschap?

Community |  20 november 2017
Op 20 november viert Nyenrode Business Universiteit haar verjaardag, de Dies Natalis. In 1946 is Nyenrode door bestuurders van Nederlandse multinationals opgericht. Tijdens deze 71e Dies stond het thema leiderschap centraal. Keynote-spreker was Bob Chapman, CEO van multinational Barry Wehmiller. Een bedrijf met 12.000 werknemers en 3 miljard dolar omzet. Chapman sprak op inspirerende wijze over zijn missie: Truly Human Leadership.
FI_Leadership and Cooperation Balans tussen leadership, stewardship en entrepreneurship

Balans tussen leadership, stewardship en entrepreneurship

Onderwijs |  20 november 2017
‘Leiderschap begint bij het moment dat je ziet hoe jij toegevoegde waarde hebt voor het systeem.’ Hoogleraar Jaap Schaveling ziet dat effectief leiderschap tegenwoordig andere vaardigheden van iemand vraagt dan vroeger.
defaultHeroImage Impact van innovatie en IT op bedrijfsorganisatie

Impact van innovatie en IT op bedrijfsorganisatie

Onderwijs |  20 november 2017
Inzicht in hoe beslissingen in het licht van verschillende bedrijfsstructuren worden genomen is belangrijk binnen de dynamiek van bestuurskamers.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.