Nieuws

FI_Leadership and Cooperation Balans tussen leadership, stewardship en entrepreneurship

Balans tussen leadership, stewardship en entrepreneurship

Onderwijs |  20 november 2017
‘Leiderschap begint bij het moment dat je ziet hoe jij toegevoegde waarde hebt voor het systeem.’ Hoogleraar Jaap Schaveling ziet dat effectief leiderschap tegenwoordig andere vaardigheden van iemand vraagt dan vroeger.
defaultHeroImage Impact van innovatie en IT op bedrijfsorganisatie

Impact van innovatie en IT op bedrijfsorganisatie

Onderwijs |  20 november 2017
Inzicht in hoe beslissingen in het licht van verschillende bedrijfsstructuren worden genomen is belangrijk binnen de dynamiek van bestuurskamers.
PP_Government en Corporate Governance Samenwerken om transities in gang te zetten

Samenwerken om transities in gang te zetten

Onderwijs |  17 november 2017
Publiek-Private Samenwerking (PPS) wordt traditioneel vooral geassocieerd met ruimtelijke sectoren zoals de bouw en infrastructuur.
Bachelor 5 Studenten scoren Nyenrode-bachelors als nummer 1 in Nederland

Studenten scoren Nyenrode-bachelors als nummer 1 in Nederland

Over Nyenrode |  16 november 2017
De Bachelor of Science (BSc) in Business Administration en de deeltijdopleiding BSc in Accountancy van Nyenrode Business Universiteit worden door de Keuzegids Universiteiten 2018 als beste opleidingen beoordeeld in hun categorie. De BSc in Business Administration staat als internationale academische bedrijfskunde-opleiding zelfs op de eerste plek in de ranglijst van alle bedrijfskunde-bacheloropleidingen in Nederland.
Monique Spierings resize Zij maakte de stap van een uitvoerende naar strategisch manager

Zij maakte de stap van een uitvoerende naar strategisch manager

Onderwijs |  16 november 2017
‘Omdat er tijdens het werk zoveel flexibiliteit van je gevraagd wordt, verlies je je eigen persoonlijke leiderschapsstijl weleens uit het oog. Terwijl dit juist zo belangrijk is om ook daadwerkelijk impact in de organisatie te realiseren’, blikt ondernemer Monique Spierings terug. Tijdens de opleiding Senior Leadership Development Program (SLDP) zocht ze naar haar eigen leiderschapsstijl.
Kasteel Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds 8% minder dan mannen

Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds 8% minder dan mannen

Onderzoek |  15 november 2017
Vrouwen verdienen nog steeds minder dan hun mannelijke collega’s. Vrouwen onder de 36 jaar verdienen gemiddeld 4% (€1.421,-) minder dan hun mannelijke collega´s. In de hogere leeftijdscategorie is dat gemiddeld 8% (€3.662,-) minder. Ook vrouwen in leidinggevende functies gaan na hun dertigste minder verdienen dan mannen met een leidinggevende functie. Dat blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek van Intermediair in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit, uitgevoerd onder ruim 70.000 werkende Nederlanders.
Uitreiking cetrificaat Leergang Sociaal ondernemen Sociaal ondernemers ontvangen certificaat

Sociaal ondernemers ontvangen certificaat

Onderwijs |  10 november 2017
Vrijdagmiddag 3 november presenteerden deelnemers van de leergang Sociaal Ondernemen lichting 2017, tijdens het Final Pitch Event hun businesscases aan een panel van experts en namen zij hun certificaat in ontvangst. In de afgelopen negen maanden werkte een groep van ambitieuze sociaal ondernemers tijdens de leergang aan de groei van hun organisaties. Via masterclasses, workshops, coaching en intervisie ontwikkelden ze een duurzaam businessmodel en werkten aan hun persoonlijk leiderschap.
Promotie Petrosjan Damen Regels in financiële sector effectiever indien gericht op good professionalism

Regels in financiële sector effectiever indien gericht op good professionalism

Onderzoek |  8 november 2017
Het gebruik van formele controlemechanismen in de financiële sector, zoals regels, service level agreements en contracten, wordt effectiever als de focus ligt op het stimuleren van gewenst gedrag in plaats van het voorkomen van ongewenst gedrag. Dit stelt Petrosjan Damen in zijn proefschrift ‘Cooperation in Operations: Insights into the goveranance of cooperation in the financial services industry’ waarop hij vandaag promoveert aan Nyenrode Business Universiteit.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.