Nieuws

-content-presspage-com-uploads-865-500_msc06-11-2015-19-jpg Nationale Studenten Enquête 2017: Studenten zeer tevreden over Nyenrode-opleiding

Nationale Studenten Enquête 2017: Studenten zeer tevreden over Nyenrode-opleiding

Onderwijs |  30 augustus 2017
De studenten van Nyenrode Business Universiteit blijven net als voorgaande jaren zeer tevreden over hun opleiding. In de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête van Studie123 2017 waarderen de studenten Nyenrode ver boven het landelijk gemiddelde van de universiteiten in Nederland. De vorig jaar gestarte BSc in Business Administration opleiding scoorde het hoogst met een 4,7 op een schaal van 5.
Nyenrode Business Universiteit - Amsterdam Vernieuwde Nyenrode Master in Management breidt uit naar Amsterdam

Vernieuwde Nyenrode Master in Management breidt uit naar Amsterdam

Onderwijs |  24 augustus 2017
Vanaf augustus 2018 biedt Nyenrode Business Universiteit studenten de mogelijkheid om de MSc-opleiding in Management op de locatie aan de Keizersgracht in Amsterdam te volgen.
OM handelt nu met schikking KPMG wél helemaal volgens het boekje

OM handelt nu met schikking KPMG wél helemaal volgens het boekje

Opinie |  31 juli 2017
Het Openbaar Ministerie heeft een transactie (schikking) aangeboden aan een organisatieonderdeel van KPMG. Dit in verband met het verwijt dat door het opzettelijk doen van onjuiste belastingaangiften (periode 2009-2011) en het valselijk opmaken van stukken ten onrechte een fors belastingvoordeel door KPMG is behaald.
-content-presspage-com-uploads-865-500_youngcaptainaward2014-2-jpg ‘Toon respect voor mensen die je hard nodig hebt’

‘Toon respect voor mensen die je hard nodig hebt’

Over Nyenrode |  13 juli 2017
‘Leer te luisteren voordat je begint met praten en heb respect voor je omgeving. Dat zijn de essentiële voorwaarden voor succesvol leiderschap, vooral als je in een andere cultuur gaat werken.’ Dat zegt Berndt Kodden, managing director branded Nederland bij Royal FrieslandCampina. Hij werkte jarenlang in Azië en was in 2014 de winnaar van de Young Captain Award, een prijs voor managers tot en met 39 jaar met de potentie om de toekomstige leider te worden.
-content-presspage-com-uploads-865-500_500-youngcaptainaward2015-foto-jpg ‘Leiderschap is verbinding zoeken tussen mensen en motivaties’

‘Leiderschap is verbinding zoeken tussen mensen en motivaties’

Community |  5 juli 2017
‘Je bent geslaagd als leider, wanneer andere mensen enthousiast raken over jouw doelen. Dat betekent wel dat je met iedereen een échte connectie moet maken. Met een duidelijke visie straal je geloof, passie en energie uit’, vertelt Aukje Doornbos, Business Unit Director bij Royal DSM. Doornbos won de Young Captain Award in 2015. Deze prijs is voor mannen en vrouwen tot en met 39 jaar die potentie hebben om de toekomstige leider te worden.
-content-presspage-com-uploads-865-500_dsc-0023-2-jpg Participatie van betekenis vergt transformatie van openbaar bestuur

Participatie van betekenis vergt transformatie van openbaar bestuur

Onderzoek |  26 juni 2017
Participatie door burgers kan van echte betekenis zijn als er een transformatie plaatsvindt van de praktijk en het denken over het openbaar bestuur. Dit is één van de conclusies uit het proefschrift van Stella van Rijn “Transformative governance for the knowledge democracy” waarmee zij op 26 juni promoveerde aan Nyenrode Business Universiteit. Van Rijn stelt dat indien het openbaar bestuur transformatieve governance nastreeft, zij bereid moet zijn om de machtsbasis voor besluitvorming te verschuiven richting de gemeenschap.
-content-presspage-com-uploads-865-500_teamleiderschap21-jpg De kracht van multidisciplinaire teams

De kracht van multidisciplinaire teams

Onderwijs |  14 juni 2017
Bedrijven hebben steeds meer te maken met nieuwe ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen. Klanten passen hun verwachtingen aan op nieuwe trends. Managers en vakspecialisten staan daarom voor de uitdaging zich niet te verschuilen achter hun eigen discipline, maar juist de samenwerking te zoeken om nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden. Dat stelt Ineke van der Ploeg. Zij stond aan de basis van het Specialist Development Program van Nyenrode.
-content-presspage-com-uploads-865-500_003-jpg Betrokken leiderschap leidt tot duurzame impact op teams

Betrokken leiderschap leidt tot duurzame impact op teams

Onderwijs |  7 juni 2017
Programma-manager Jeanine Jansen deed in het kader van het Teamleadership Program een oproep aan teams om hun succesverhaal te delen. Eén van de meest opvallende verhalen komt van het team Group Procurement, de afdeling inkoop binnen Delta Lloyd. Aan het woord zijn leidinggevende Thomas de Jong en collega’s Guido Boer en Richard Groot. De mannen voelen schroom om hun teamsituatie als bijzonder te bestempelen, maar dat is hij wel degelijk. Ze scoren met een 8,5 (betrokkenheid), 8,6 (bevlogenheid) en een 9,6 (leiderschap) de hoogst cijfers van het Duurzaamheid Betrokkenheidsonderzoek binnen de organisatie. Hoe komen zij tot dit succes?

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.