Nieuws

-content-presspage-com-uploads-865-500_ypy2017-1-jpg Positieve leermomenten over changemanagement

Positieve leermomenten over changemanagement

30 augustus 2017
Ook dit jaar organiseerde netwerkorganisatie InterCompany Assocation de competitie Young Professionals of the Year (YPY), met steun van Nyenrode, BVO en T-Systems. Na twee eerdere krachtmetingen afgelopen maanden, legden zaterdag 13 mei 23 teams van toonaangevende bedrijven elkaar het vuur aan de schenen op landgoed Nyenrode in de finalestrijd om de felbegeerde award. Eric Pasman (Nyenrode), een van de begeleidende coaches voor de teams, doet verslag.
Nyenrode Business Universiteit Medewerker als succesfactor van waardengedreven ondernemerschap

Medewerker als succesfactor van waardengedreven ondernemerschap

30 augustus 2017
MVO Nederland, Nyenrode en VNO-NCW organiseren voor de 8e keer de Henk van Luijk Lezing.
-content-presspage-com-uploads-865-500_584-jpg Waardegedreven organisatie maakt medewerkers gelukkiger en productiever

Waardegedreven organisatie maakt medewerkers gelukkiger en productiever

30 augustus 2017
De jaarlijkse Henk van Luijk Lezing vond donderdag 18 mei plaats tegen het decor van een goedgevuld Pfizer Auditorium op het landgoed van Nyenrode Business Universiteit, dat samen met MVO Nederland en VNO-NCW organisator was. Het thema 2017 was waardegedreven ondernemerschap.
-content-presspage-com-uploads-865-500_nyenrode-hr-90-jpg Helpt een coachende stijl om Zorgmanager van het Jaar te worden?

Helpt een coachende stijl om Zorgmanager van het Jaar te worden?

30 augustus 2017
De Zorgmanager van het Jaar valt op om zijn positieve impact op de zorgorganisatie. Op 11 april kreeg Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van Erasmus MC in Rotterdam, deze eretitel toegekend door de jury. Maar wat maakt nu een goede zorgmanager? Annemarie van der Meer en Marianne van der Pool zijn kerndocenten van het programma Coaching for Executives in Healthcare – strengthen the impact of your communication as a leader. Zij onderzoeken of een coachende stijl een rol speelt in de nominatie. 
Tweedaags PE-programma / Terugkomdag Business Valuation ‘Ga niet analyseren, haal juist belangrijke projecten binnen’

‘Ga niet analyseren, haal juist belangrijke projecten binnen’

30 augustus 2017
‘Verkoop is een mooi, maar ook een hard vak. Het gaat om het stellen van prioriteiten en het behouden van focus. Focus op het binnenhalen van je major sales en focus op omzet en winstgroei bij je geselecteerde key accounts. Kan je investeren in deze klant, is dit een goede kans? Je major sales bestaan misschien uit maar 5% van al je verkoopkansen: deze moet je winnen, het is de Champions League van de verkoopafdeling. Daar moet je vol op’, vertelt Willem van Putten enthousiast. Hij is docent bij de Masterclass Commercial Excellence, waarin sales directeuren, salesmanagers en key accountmanagers in enkele dagen wakker worden geschud over hun strategische keuzes.
Ervaren coach moet tijd maken voor verdere ontwikkeling leiderschapskwaliteiten

Ervaren coach moet tijd maken voor verdere ontwikkeling leiderschapskwaliteiten

30 augustus 2017
‘Bedrijfskundige kennis motiveerde mij deze studie te volgen. Daarnaast kan een mens altijd doorleren en maak ik nog een persoonlijke ontwikkeling door. De juiste inzichten toegereikt krijgen en deze in een veilige setting kunnen evalueren, dat werpt voor iedereen zijn vruchten af’, vertelt Merijn Zeeman, deelnemer aan het Sports Leadership Program.
-content-presspage-com-uploads-865-500_26-lr-jpg Minister Dijsselbloem: Auditing-sector moet zelf voortouw nemen

Minister Dijsselbloem: Auditing-sector moet zelf voortouw nemen

30 augustus 2017
Om het vertrouwen te herwinnen van de samenleving moet de auditing-sector zelf initiatief tonen, ook richting de politiek. Dat benadrukte demissionair minister Jeroen Dijsselbloem (PvdA, Financiën) donderdag op de jaarlijkse conferentie van de Foundation for Auditing Research (FAR) op Nyenrode Business Universiteit in Breukelen.
Tweedaags PE-programma / Terugkomdag Business Valuation Leidinggeven aan zorgprofessionals - zeker doen!

Leidinggeven aan zorgprofessionals - zeker doen!

30 augustus 2017
Professionals staan nog wel eens te boek als mensen aan wie je eigenlijk geen leiding zou moeten of kunnen geven, maar dan doe je ze tekort. In het programma “Coaching for Executives in Healthcare – strengthen the impact of your communication as a leader” leren Annemarie van der Meer en Marianne van der Pool leidinggevenden door middel van hun houding en vaardigheden anderen hun eigen kracht te laten ontwikkelen.

Contact

Heleen Jansen

Heleen Jansen

Communicatieadviseur

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.