Nieuws

Fabienne Chapot Fabienne Chapot, founder en CEO van het gelijknamige modemerk: “Gewoon beginnen, dat werkte voor mij het beste”

Fabienne Chapot, founder en CEO van het gelijknamige modemerk: “Gewoon beginnen, dat werkte voor mij het beste”

Community |  4 april 2023
Geen uitgebreid businessplan, maar slechts een a4tje met een ‘grove schets’ en een rekensom over kosten, verkoop en omzet was voor Fabienne Chapot genoeg ‘om gewoon te beginnen’. In de nieuwe aflevering van de Ondernemend Nyenrode Podcast neemt ze ons mee in de eerste meters van het succesverhaal rondom haar modemerk.
20211012-reputatiegroep-10-768x1152 Thought leadership: het nieuwe appel aan organisaties

Thought leadership: het nieuwe appel aan organisaties

Onderwijs |  30 maart 2023
Tegenwoordig worden organisaties geconfronteerd met grote maatschappelijke veranderingen. Er wordt van hen verwacht dat zij progressief bijdragen aan een duurzame, rechtvaardige en inclusieve samenleving. En dat zij vanuit hun kennis, expertise en vernieuwende zienswijzen een inspirerende gids zijn voor de vernieuwing die we in onze samenleving moeten creëren. Thought leadership tonen is daarbij relevanter dan ooit.
Microsoft-Nyenrode-s Nyenrode Business Universiteit kondigt intensievere samenwerking aan met Microsoft

Nyenrode Business Universiteit kondigt intensievere samenwerking aan met Microsoft

Over Nyenrode |  28 maart 2023
Nyenrode Business Universiteit kondigt een intensievere samenwerking met Microsoft aan. Het doel is om datagedreven besluitvorming te verbeteren en de student experience verder te personaliseren en te optimaliseren.
OpenAvondFiscaalRechtHero Nyenrode start deeltijd Master Fiscale Economie

Nyenrode start deeltijd Master Fiscale Economie

Onderwijs |  28 maart 2023
Sinds dit jaar is het voor studenten mogelijk om aan Nyenrode Business Universiteit een Master Fiscale Economie in deeltijd te volgen. Als enige universiteit in Nederland biedt de onderwijsinstelling deze opleiding in deeltijdvorm aan op vaste dagen in de week.
Promotie Koen Derks small Transparanter en efficiënter audits uitvoeren met Bayesiaanse statistiek

Transparanter en efficiënter audits uitvoeren met Bayesiaanse statistiek

Onderzoek |  17 maart 2023
Auditors kunnen transparanter en efficiënter werken als ze gebruik maken van Bayesiaanse statistiek. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek van Koen Derks, die vandaag aan Nyenrode Business Universiteit promoveert. Technieken om Bayesiaanse statistiek toe te passen maakt Derks vrij toegankelijk via het open source programma JASP. ‘Auditors moeten vaker van de gebaande paden durven afwijken.’
Jennifer Uittenhout website “Neem de tijd om op te laden”

“Neem de tijd om op te laden”

Onderwijs |  17 maart 2023
Jennifer Uittenhout vond alles leuk, maar dat was ook haar valkuil: ze liep zichzelf voorbij. Na het behalen van haar Bachelor Accountancy werkt ze met plezier in de financiële wereld. Daarnaast wil ze anderen helpen om ook die goede balans te vinden.
Auditing the Future Bachelorstudenten Nyenrode worden tweede op Auditing-hackathon

Bachelorstudenten Nyenrode worden tweede op Auditing-hackathon

Onderwijs |  17 maart 2023
Zes tweedejaarsstudenten van de Bachelor of Science in Accountancy van Nyenrode bereikten de tweede plaats in de hackathon ‘Auditing the Future’.
Foto kasteel resized Sterke praktijkgerichtheid en binding met het bedrijfsleven kenmerkend voor Nyenrode Masters

Sterke praktijkgerichtheid en binding met het bedrijfsleven kenmerkend voor Nyenrode Masters

Onderwijs |  9 maart 2023
De masteropleidingen van Nyenrode Business Universiteit scoren ook dit jaar goed op de praktijkgerichtheid en de binding met het bedrijfsleven en de overheid. Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2023 die vandaag is verschenen. Vooral over de Masters Controlling, Executive Master of Finance & Control, en Management zijn studenten bovengemiddeld tevreden.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.