Nieuws

John Dumay visiting prof Meet the faculty: John Dumay, visiting professor op Nyenrode

Meet the faculty: John Dumay, visiting professor op Nyenrode

Onderzoek |  30 januari 2019
In september 2018 is John Dumay, hoogleraar aan Macquarie University in Sydney, Australië, benoemd tot visiting professor aan Nyenrode Business Universiteit. John is een gerenommeerd wetenschapper op het gebied van niet-financiële verslaggeving door ondernemingen. Hij werkte ruim 15 jaar als onafhankelijk business consultant binnen uiteenlopende sectoren voordat hij in de academische wereld stapte. Tijdens een van zijn eerste bezoeken in december spraken we met John over zijn plannen en ervaring op Nyenrode en over zijn Nederlandse achtergrond.
Marlies de Vries lid van Commissie Toekomst Accountancysector

Marlies de Vries lid van Commissie Toekomst Accountancysector

Onderzoek |  19 december 2018
Minister van financiën Wopke Hoekstra heeft de leden van de Commissie Toekomst Accountancysector bekendgemaakt. De commissie bestaat uit prof. mr. Annetje Ottow, prof. dr. Elbert Dijkgraaf en drs. Marlies de Vries RA.
Joost van Buuren Wetenschappelijke validatie van controlemethodologie in accountancy noodzakelijk

Wetenschappelijke validatie van controlemethodologie in accountancy noodzakelijk

Onderzoek |  28 november 2018
‘Het vakgebied van Auditing & Assurance gaat over mensen en vertrouwen’, stelt prof. dr. Joost van Buuren. Echter, het vakgebied is volgens Van Buuren te weinig vernieuwend geweest de afgelopen jaren en komt te weinig tegemoet aan de wensen van de gebruikers. Van Buuren roept de sector dan ook op tot het creëren van een nieuwe actieve grondhouding: waarbij innovatie gericht is op afstemming op de behoeften van gebruikers en het versterken van hun vertrouwen in de accountant door wetenschappelijke validatie van de controlemethodologie. Van Buuren: ‘Accountants moeten anders gaan denken en met open vizier kansen pakken om de relevantie van de accountantsfunctie te vergroten.’
Gerda van Dijk Wat ICT en de business kunnen leren van ecosystemen

Wat ICT en de business kunnen leren van ecosystemen

Onderzoek |  8 november 2018
Tijdens de themadag Digitale Ecosystemen op 16 november op Nyenrode geeft professor Gerda van Dijk, hoogleraar Publiek Leiderschap aan Vrije Universiteit Amsterdam, een keynote speech over de fundamenten van het ecologisch systeem. Bart van der Linden, Research fellow en PhD-kandidaat Nyenrode, interviewde haar over wat ICT en de business kunnen leren van ecosystemen en waarom werken op basis van contracten niet werkt.
Marlies de Vries Onderzoek Nyenrode over hoge werkdruk in accountancy in FD en NRC

Onderzoek Nyenrode over hoge werkdruk in accountancy in FD en NRC

Onderzoek |  5 november 2018
Marlies de Vries, Assistant Professor Center for Accounting, Auditing & Control aan Nyenrode Business Universiteit en Bas Herrijgers van NBA Young Profs publiceerden een onderzoeksrapport over de hoge werkdruk in de accountancy.
oratie Bas Hillebrand1 Ecosysteem perspectief in toerisme sector creëert meerwaarde

Ecosysteem perspectief in toerisme sector creëert meerwaarde

Onderzoek |  3 oktober 2018
Een ecosysteem perspectief op innovatie in de toerisme sector is noodzakelijk. Daarmee komt er veel meer aandacht voor de verschillende belanghebbenden van de innovatie. Zo krijg je een beter beeld van het lange termijn succes en de meerwaarde voor de klant, stelt prof. dr. Bas Hillebrand in zijn oratie. Hij betoogt dat de toerisme sector bij uitstek geschikt is vanwege de vele (digitale) innovaties binnen de sector en roept de industrie op om gezamenlijk onderzoek te doen naar dit perspectief. Hillebrand stelt dat we met de uitkomsten van dit onderzoek een beter begrip krijgen van de mate van innovativiteit van bedrijven, van de acceptatie van innovaties, van de benodigde vaardigheden én van de totale customer experience.
Vincent Blijleven staand Artikel Vincent Blijleven geselecteerd voor 2018 IMIA Yearbook of Medical Informatics

Artikel Vincent Blijleven geselecteerd voor 2018 IMIA Yearbook of Medical Informatics

Onderzoek |  3 oktober 2018
Vincent Blijleven schreef samen met collega’s van Nyenrode en het AMC een wetenschappelijk artikel over ‘workarounds’ die zorgverleners gebruiken om het EPD te omzeilen wanneer ze zich tegengewerkt voelen door dit systeem. Dit artikel is nu opgenomen in het gezaghebbende 2018 IMIA Yearbook of Medical Informatics.
Nyenrode AH Customer Intelligence: de nieuwe manier van verkopen

Customer Intelligence: de nieuwe manier van verkopen

Onderzoek |  17 september 2018
Nu het moderne bedrijfsleven voor verkoopvertegenwoordigers en verkoopmanagers steeds complexer wordt, is het tijd voor een nieuwe strategie. Met geconsolideerde klantendata en een geslaagde CI-strategie (Customer Intelligence) kunnen verkoopvertegenwoordigers een hechtere band met de klant smeden, om zo de omzet te verhogen. CI is met rasse schreden opgekomen, waardoor verkoopafdelingen zich moeten aanpassen. Dat is een van de conclusies die Konstantinos Rigopoulos opmaakt in zijn proefschrift ‘Customer Intelligence and its effect on Buyer-Seller Relationships in Business Markets’, waarvoor hij op 17 september 2018 zijn doctoraat ontvangt van Nyenrode Business Universiteit.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.