Nieuws

-content-presspage-com-uploads-865-500_andrenijhoflangwerpig-jpg Sturing in transities vraagt groot denken en klein doen

Sturing in transities vraagt groot denken en klein doen

Onderzoek |  4 februari 2021
Corona laat zien dat systeemverandering bittere noodzaak is. De manier waarop we produceren, werken, reizen en eten is niet meer vol te houden.
Jack van der Veen ‘Crisis vraagt om flexibiliteit van supply chains’

‘Crisis vraagt om flexibiliteit van supply chains’

Opinie |  2 februari 2021
Logistieke ketens moeten én kunnen nog veel efficiënter en duurzamer worden. En daarvoor is het identificeren en traceren van goederen met gedetailleerde productdata cruciaal.
Cokky & Lineke Goed toezicht op ict overheid vergt veel beter inzicht in de kosten

Goed toezicht op ict overheid vergt veel beter inzicht in de kosten

Opinie |  2 februari 2021
Wereldwijd vormen IT-kosten een steeds groter aandeel in de bedrijfsbestedingen, ook bij de Nederlandse overheid. De door het Rijk gerapporteerde structurele IT-uitgaven in 2019 bedroegen naar schatting bijna €3 miljard, zo’n 18% meer dan een jaar ervoor. Uit onderzoek van het FD blijkt dat de IT-kosten bij de Rijksoverheid fors hoger liggen dan aan de Tweede Kamer wordt gerapporteerd. Cokky Hilhorst en Lineke Sneller zijn beiden toezichthouder bij bedrijven en overheid.
Andre Nijhof portret Stille revolutie in de EU

Stille revolutie in de EU

Opinie |  28 januari 2021
Stewardship: gericht sturen op de langetermijnbelangen van een groep vóór persoonlijke doelen die het eigenbelang van een individu dienen. Terwijl we dat in het politieke leiderschap in de VS zo gemist hebben, ontgaat het ons bijna hoe dat binnen de EU juist volop naar voren komt.
Martine Bosman Inspireren via het scherm?

Inspireren via het scherm?

Opinie |  28 januari 2021
Het overdragen van de bevlogenheid en inzet voor het onderwerp is pas echt gelukt als we een snaar bij de studenten zouden weten te raken die resoneert. En dat gebeurt vaak door interactie, door van gedachten te wisselen en daadwerkelijk de theorie in de praktijk te zien.
Jaap Schaveling Voorkom trauma bij pandemieën

Voorkom trauma bij pandemieën

Opinie |  25 januari 2021
Wat is trauma? Wat zijn de mogelijk ongewenste neveneffecten nu en in de toekomst die de corona maatregelen teweegbrengen?
COVID-19 Digitaal fiscaal toezicht met een menselijk gezicht?

Digitaal fiscaal toezicht met een menselijk gezicht?

Opinie |  13 januari 2021
In het laatste decennium is de omgeving waarin belastingdiensten opereren drastisch veranderd. In dit essay van Lisette van der Hel staat de vraag centraal of de Belastingdienst de voor- en nadelen van digitalisering en technologie kan verenigen en zich kan ontwikkelen tot een digitale fiscale autoriteit met voldoende aandacht voor burgers en bedrijven, dus met een menselijk gezicht.
-content-presspage-com-uploads-865-500_jackvanderveen-jpg Inrichting coronavaccinatie-logistiek vraagt om agile aanpak

Inrichting coronavaccinatie-logistiek vraagt om agile aanpak

Opinie |  7 januari 2021
Hoe we de logistiek van het vaccinatieproces moeten inregelen is onderwerp van een verhit debat. Helaas zijn daarop geen eenvoudige antwoorden te geven.

Contact

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis om leiders en professionals te helpen tijdens de coronacrisis. Abonneer je op L.E.S. in crisis.