Nieuws

Nieuwsbrief NCC MVO voor en door Commissarissen

MVO voor en door Commissarissen

Onderwijs |  18 oktober 2018
De eerste bijeenkomst van de Nyenrode Commissarissen Community is een feit! Op dinsdag 2 oktober 2018 kwamen ruim 100 commissarissen, allen alumni van de Nyenrode Commissarissencyclus, bijeen voor de eerste van vijf jaarlijkse inhoudelijke bijeenkomsten. Maria van der Heijden en Wout Dekker faciliteerden een interactieve duo presentatie over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de daarbij passende rechtsvorm.
-presspage-production-content-s3-amazonaws-com-uploads-865-500_nickvandam-std-img-jpg-x=1474018536910 Lifelong Earning is Lifelong Learning

Lifelong Earning is Lifelong Learning

Onderwijs |  18 oktober 2018
De komende tien tot vijftien jaar zorgen onder meer robotisering en kunstmatige intelligentie voor enorme veranderingen bij organisaties. Veel banen die we nu kennen, zullen als gevolg van die digitale transformatie sterk van karakter veranderen, en een groot deel zal niet eens meer bestaan. Om mensen toch duurzaam te kunnen blijven inzetten, moeten zij continu nieuwe competenties aanleren. Prof. dr. Nick van Dam beschrijft in zijn nieuwe boek hoe organisaties hierbij succesvol een Learning & Development-strategie kunnen inzetten.
Mohammed Alkhen scholarship ‘Als je een plan B hebt, zal plan A nooit slagen’

‘Als je een plan B hebt, zal plan A nooit slagen’

Community |  16 oktober 2018
Deze jonge ondernemer moest Syrië verlaten vanwege de verschrikkelijke burgeroorlog. Inmiddels is hij vier jaar in Nederland. Door sponsoring vanuit de universiteit kon Mohammad Alkhen het Full-time MBA-programma aan Nyenrode Amsterdam volgen. Nu is hij afgestudeerd en klaar voor zijn nieuwe avontuur: het opzetten van zijn eigen bedrijf!
Linda Stasse en Ruud Vergoossen Linda Stasse wint Brenda Westra Opinieprijs

Linda Stasse wint Brenda Westra Opinieprijs

Onderwijs |  11 oktober 2018
Op 5 oktober won Linda Stasse de eerste Brenda Westra Opinieprijs met haar opinie 'Tijd voor tijd'. In haar opinie roept ze accountants op om tijd te investeren in het leren van nieuwe innovatieve audittechnieken en de inzet van IT daarbij. Een tijdsinvestering die zich in de toekomst terug zal betalen in tijd.
Jorine Nelissen ‘Als je jezelf kent, is het gemakkelijker om je team richting te geven’

‘Als je jezelf kent, is het gemakkelijker om je team richting te geven’

Onderwijs |  11 oktober 2018
‘Het LDP maakt je bewust van hoe je in elkaar zit; waar je krachten liggen maar ook je zwakke punten. Als je jezelf kent, is het gemakkelijker om richting te geven aan een team of onderneming.’
Nada Al-Rubaiee ‘Lean helpt als het goed in het routinematige proces geïmplementeerd is’

‘Lean helpt als het goed in het routinematige proces geïmplementeerd is’

Onderwijs |  9 oktober 2018
‘Ik zag van dichtbij dat Lean niet werkte, omdat de toepassing en uitleg naar het personeel niet op de juiste manier gebeurde. Daarom wilde ik zelf leren hoe deze managementtheorieën in elkaar zitten.'
Hidde Blom ‘Succesvolle arbeidsparticipatie begint bij het idee dat iedereen gelijkwaardig is’

‘Succesvolle arbeidsparticipatie begint bij het idee dat iedereen gelijkwaardig is’

Onderwijs |  8 oktober 2018
‘Ik geloof dat succesvolle arbeidsparticipatie begint bij het idee dat iedereen gelijkwaardig is. Dat iedereen een waardevolle bijdrage kan leveren aan een bedrijf, gemeenschap of collectief met zijn of haar kwaliteiten en mogelijkheden.'
Monica Visser ‘Sportbesturen veranderen veel te langzaam’

‘Sportbesturen veranderen veel te langzaam’

sport |  4 oktober 2018
'Verandering gaat zo langzaam, in besturen van sportbonden zie je de oude lichting die blijft zitten. Ik zeg niks over hun kwaliteiten, maar het geeft wel een verkeerd beeld van waar we voor staan in de sport.'

Contact

Sta voor creativiteit

Lees meer