Nieuws

Bouwen aan een nieuwe generatie sportbestuurders

Bouwen aan een nieuwe generatie sportbestuurders

Onderwijs |  17 mei 2018
"Als je wil investeren in sport, begin dan bij lokale sportbestuurders", zegt Jill Eekhart van Nyenrode Business Universiteit. Samen met Huibert Brands van NOC*NSF werkt zij aan NextGen Sports Leaders, een nieuwe opleiding voor sportbestuurders
cokky 1 Cokky Hilhorst benoemd tot hoogleraar Business & IT

Cokky Hilhorst benoemd tot hoogleraar Business & IT

Onderwijs |  16 mei 2018
Aan het woord is Cokky Hilhorst. Het kersverse hoogleraarschap bij Nyenrode Business Universiteit gaat zij combineren met haar leidinggevende functie bij het Bureau ICT-toetsing (BIT) dat omvangrijke IT-projecten van de Rijksoverheid langs de meetlat legt van toegevoegde waarde en haalbaarheid.
IMG_0823 Beste Docenten Accountancy: vertrouwen, interactie en verbinding

Beste Docenten Accountancy: vertrouwen, interactie en verbinding

Onderwijs |  4 mei 2018
Vier accountancydocenten zijn op basis van de cursusevaluaties en slagingspercentages gekozen tot ‘Docent van het jaar 2016-2017’. Zij werden in maart en april tijdens hun colleges door het programmamanagement verrast met een attentie. Hoe werden zij destijds docent en wat drijft ze?
Werken in NYPL-1 Scriptie schrijven: eerst doorbijten, dan de kroon op je werk

Scriptie schrijven: eerst doorbijten, dan de kroon op je werk

Onderwijs |  2 mei 2018
Een scriptieproces wordt veelal als drempel gezien voor het starten van een master of een post-master. Leonore Das, alumna van de opleiding Executive Master of Finance & Control aan Nyenrode Business Universiteit, vertelt ons hoe zij dit heeft aangepakt en ervaren.
Remko Meulendijks ‘Kijk anders naar je organisatie en vaar je eigen koers’

‘Kijk anders naar je organisatie en vaar je eigen koers’

Onderwijs |  30 april 2018
‘Na diverse promoties kwam ik op een positie waarin ik behoefte had aan meer theoretische onderbouwing en verdieping. Plotseling kwam ik met zaken in aanraking waar ik tot dan toe nooit mee in aanraking was gekomen, of voor was opgeleid. De omslag van een strategie die mij gedicteerd werd, naar degene die zelf de lange termijn doelen stelt, vroeg om meer bedrijfskundige kennis.’
Kennis van corporate governance is must voor managementassistenten

Kennis van corporate governance is must voor managementassistenten

Onderwijs |  23 april 2018
‘De hedendaagse managementassistent heeft ook met corporate governance te maken’, vertellen Jannie Oosterhoff en Annemieke van Elst die beiden al meer dan 25 jaar werkzaam zijn als Executive Assistants. Zij volgden het programma Foundations of Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit. ‘Als je op strategisch niveau acteert, dan is kennis van corporate governance een must.’
Jeroen Roufs ‘Teamontwikkeling is een ongeslepen diamant in het onderwijs’

‘Teamontwikkeling is een ongeslepen diamant in het onderwijs’

Onderwijs |  16 april 2018
‘Het onderwijs moet de 21e eeuw in getild worden. De sleutel? Teamontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd dat horizontale teamorganisatie de krachtpatser is die het onderwijs nodig heeft.’ Maar hoe geef je dat vorm op scholen? Jeroen Roufs, afdelingsleider bij Maaswaal College, volgde vanuit deze persoonlijke vraagstelling de afgelopen vijf maanden het Teamleadership Program aan Nyenrode Business Universiteit.
Deelnemers Nyenrode Sports trappen Olympisch af in Londen

Deelnemers Nyenrode Sports trappen Olympisch af in Londen

Onderwijs |  13 april 2018
De trip naar Londen was onderdeel van de module Leadership & social impact at sport mega events. In deze module kregen de deelnemers de opdracht om in een fictief London Legacy Organizing Committee, voort te bouwen op de Olympische Spelen in Londen in 2012, en concrete resultaten te boeken op de geformuleerde ambitie ‘Inspire a generation’.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.