Nieuws

Rik Geurts Het spanningsveld tussen Big Data en privacy

Het spanningsveld tussen Big Data en privacy

Onderwijs |  11 april 2018
‘Organisaties verzamelen en koppelen steeds meer informatie. Ook kunnen ze steeds meer doen met deze Big Data. Ze willen kansen benutten, maar natuurlijk zonder de continu aangepaste en strenger wordende privacywetgeving te overtreden,’ zegt mr. Rik Geurts, advocaat bij Van Iersel Luchtman Advocaten en één van de sprekers bij de collegereeks Big Data van Nyenrode Business Universiteit. ‘Dat willen ze niet alleen vanuit ethisch oogpunt, maar ook vanwege de mogelijke gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan de boetes voor overtredingen, die steeds hoger worden.’
Ralf Knegtmans Hoe vind je toekomstbestendig talent?

Hoe vind je toekomstbestendig talent?

Onderwijs |  9 april 2018
‘Bij het werven en selecteren van nieuwe mensen lopen HR-professionals tegen twee grote problemen aan,’ zegt headhunter Ralf Knegtmans, auteur van het boek Agile Talent en spreker in de collegereeks HR-Business Partner van Nyenrode Business Universiteit. ‘Ten eerste is er door de sterke economische groei in combinatie met de vergrijzingsgolf een tekort aan gekwalificeerd talent en ten tweede moet je als bedrijf tegelijkertijd op zoek naar talent dat geschikt is voor vandaag morgen, oftewel toekomstbestendig talent. Vaardigheden die je nu nodig hebt voor een bepaalde baan, kunnen flink verschillen van die van morgen. Uit analyse blijkt dan ook dat zeventig procent van de huidige top-performers niet de vaardigheden heeft om bovengemiddeld te kunnen presteren in de banen van morgen.
Foto NNC 39 Commissarissencyclus 39 succesvol afgerond

Commissarissencyclus 39 succesvol afgerond

Onderwijs |  29 maart 2018
In de afgelopen zes maanden was Nyenrode in de gelegenheid om wederom een mooie groep deelnemers aan de Nyenrode Commissarissencyclus te inspireren; Cyclus 39.
Promotie Vincent Blijleven Inzicht in workarounds Elektronisch Patiëntendossier (EPD) verhoogt patiëntveiligheid

Inzicht in workarounds Elektronisch Patiëntendossier (EPD) verhoogt patiëntveiligheid

Onderwijs |  28 maart 2018
Inzicht in Elektronisch Patiëntendossier (EPD) workarounds kan zorgorganisaties helpen bij het verhogen van patiëntveiligheid, kwaliteit van zorg en efficiëntie van zorg. Hierbij moet het gehele systeem van zorgverlening worden meegenomen. Dit is één van de conclusies uit het proefschrift van dr. Vincent Blijleven getiteld ‘A Sociotechnical Perspective on Workarounds Emerging from Electronic Health Record System Usage in an Academic Hospital Setting’, waarmee hij woensdag 28 maart 2018 aan Nyenrode Business Universiteit is gepromoveerd.
Marcel Zandvliet ‘Hoe vertaal je trends in een strategie voor de toekomst?’

‘Hoe vertaal je trends in een strategie voor de toekomst?’

Onderwijs |  27 maart 2018
‘Juist de dynamiek van de sierteeltsector vereist sterke voelsprieten. Ik verdiep mij in nieuwe ontwikkelingen. Maar hoe kan je nog meer structuur toevoegen aan de toekomststrategie?’ Dat vroeg Marcel Zandvliet, Director Marketing bij Dutch Flower Group zich af. Hij volgde de vierdaagse masterclass Professional Future Strategist aan Nyenrode Business Universiteit en vertelt over zijn ervaringen.
Desiree van Gorp Prof. dr. Désirée van Gorp benoemd tot visiting professor MIP business school

Prof. dr. Désirée van Gorp benoemd tot visiting professor MIP business school

Onderwijs |  26 maart 2018
Prof. dr. Désirée van Gorp heeft onlangs een bezoek gebracht aan MIP Politecnico di Milano om op diverse niveaus een partnership met Nyenrode Business Universiteit tot stand te brengen. Als onderdeel van de overeenkomst is professor Van Gorp nu visiting professor aan deze prestigieuze Italiaanse universiteit.
Peter Tiems ‘Verder leren kijken dan het topje van de ijsberg’

‘Verder leren kijken dan het topje van de ijsberg’

Onderwijs |  19 maart 2018
‘Er is een paar duidelijke trends op het gebied van energie en duurzaamheid zichtbaar in de bouwwereld en ver daarbuiten. Ik was op zoek naar een werkwijze om hier strategisch op in te kunnen spelen’, zegt Peter Tiems, manager Inkoop bij Strukton Worksphere. Daarom besloot Tiems de opleiding Foundations of Management (FMA) bij Nyenrode Business Universiteit te gaan volgen.
Karin Jansen Persoonlijke insteek zorgt voor meer begrip in het team

Persoonlijke insteek zorgt voor meer begrip in het team

Onderwijs |  15 maart 2018
‘Wij werken heel nauw samen in een klein en hecht team en bespreken veel met elkaar, ook op persoonlijk vlak. Daar maakte ik me vanuit zakelijk perspectief weleens zorgen over, want werkten we daardoor wel professioneel genoeg?’ Dit vertelt Karin Jansen, regionaal manager van kinderkledingmerk Molo Kids. Afgelopen februari sloot ze het Teamleadership Program bij Nyenrode Business Universiteit af.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.