Nieuws

Lifetime achievement Award Henk de Heus Lifetime Achievement Award voor ondernemer Henk De Heus

Lifetime Achievement Award voor ondernemer Henk De Heus

Community |  27 oktober 2021
Op maandag 25 oktober ontving ondernemer Henk De Heus in de Ridderzaal van kasteel Nijenrode de Lifetime Achievement Award “Spirit of Enterprise” van Nyenrode Business Universiteit.
Wolter Lemstra ‘Evolutie of revolutie?’

‘Evolutie of revolutie?’

Onderzoek |  27 oktober 2021
'Leadership with 5G in Europe' is een onderzoek waarin verschillende toekomstscenario’s voor 5G beschreven wordt en hoe deze de kans op leiderschap voor Europa beïnvloeden.
Tamara-Executive MBA-EMBA16-interview ‘Energie is voor mij het kernwoord’

‘Energie is voor mij het kernwoord’

Community |  26 oktober 2021
Leadership, Entrepreneurship, Stewardship. Dit zijn de kernwaarden die als een rode draad door alle opleidingen van Nyenrode Business Universiteit lopen. In deze interviewserie vertellen drie vrouwelijke deelnemers van de Executive MBA-opleiding hoe zij tegen de LES-waarden aankijken en hoe de opleiding hierin bijgedragen heeft. Dit keer vertelt zelfstandig ondernemer Tamara Evers hoe ze zichzelf niet alleen als ondernemer, maar ook als mens beter leerde kennen.
“Je steekt de weg niet over zonder eerst je eigen risico te bepalen”

“Je steekt de weg niet over zonder eerst je eigen risico te bepalen”

Opinie |  26 oktober 2021
In de pensioensector verandert veel. Volgens dr. Pieter van Foreest, kerndocent Integraal Risicomanagement aan Nyenrode Business Universiteit, vraagt dit van bestuurders om strategische risico’s in kaart te brengen en bewust te kiezen hoe je met de veranderingen omgaat. “Je steekt ten slotte niet de weg over zonder eerst je eigen risico te bepalen.”
Lidewey van der Sluis Leren van een alumnus naar keuze

Leren van een alumnus naar keuze

Onderwijs |  22 oktober 2021
Tijdens de coronalockdown zag ook Nyenrode Business Universiteit zich gedwongen haar onderwijs volledig digitaal in te richten. Met succes. De ingevoerde BYONA-sessies zijn een blijvertje.
Stef-de-Bont-1-1280x720 De prijs van het Amazon systeem

De prijs van het Amazon systeem

Onderwijs |  20 oktober 2021
En weer is er een schandaal rondom Amazon. Amazon blijkt in de UK jaarlijks miljoenen producten te vernietigen. Het gaan om overtollige voorraden en retouren.
Dubbelfoto ‘Een goede leider moet zichzelf steeds opnieuw uitvinden’

‘Een goede leider moet zichzelf steeds opnieuw uitvinden’

Onderwijs |  19 oktober 2021
Turbulente tijden, zoals de coronacrisis, vragen om uitzonderlijke leiders. Wat is goed leiderschap? EW ging te rade bij twee ervaren leiders: luitenant-generaal b.d. Mart de Kruif en algemeen directeur van PSV Toon Gerbrands. Wat hebben zij geleerd als leiders in tijden van crisis – en wat kunnen anderen van hen leren?
‘Ik wil geluk doorgeven aan getalenteerde jonge mensen’

‘Ik wil geluk doorgeven aan getalenteerde jonge mensen’

Community |  15 oktober 2021
Alex Roepers, alumnus van de BBA 1977 van Nyenrode Business Universiteit, vertrok begin 1981 naar Amerika. De band die Roepers met Nyenrode heeft is nooit verwaterd, hij heeft vier beurzen gerealiseerd om studeren op Nyenrode ook mogelijk te maken voor mensen met onvoldoende financiële middelen.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.