Nieuws

Albert Heijn gebouw voor 'Hoe we ons familiebedrijf ingrijpend hebben veranderd om klant nog centraler te zetten'

'Hoe we ons familiebedrijf ingrijpend hebben veranderd om klant nog centraler te zetten'

Onderwijs |  30 oktober 2017
‘Jezelf zijn als manager wordt steeds belangrijker,’ zegt David Vlaanderen, operationeel manager Payroll van uitzendorganisatie Accord. Hij heeft deelgenomen aan het Leadership Development Program (LDP) van Nyenrode Business Universiteit. ‘Maar om dat te kunnen, moet je eerst doorgronden wie je bent als manager. En weten wat je sterke en minder sterke kanten zijn.’ Tijdens de opleiding ontstond bij David ook een ingrijpend idee om de klant nog centraler te zetten in het familiebedrijf.
Renzo Veenstra staand ‘Betrek iedereen bij veranderingen’

‘Betrek iedereen bij veranderingen’

Onderwijs |  26 oktober 2017
‘Essentiele strategieën behandelen, zoals omgaan met verandering. Daar heb je in de journalistiek heel veel aan.’ Renzo Veenstra blikt terug op het Senior Leadership Development Program. Hij is hoofdredacteur bij een regionale omroep, waar hij de redactie leidt en eindverantwoordelijke is voor alle inhoud en uitingen van de omroep.
Design Thinking Creatieve oplossingen voor complexe problemen

Creatieve oplossingen voor complexe problemen

Onderwijs |  24 oktober 2017
Design Thinking draait om innovatie waarbij de mens centraal staat. Professor Ad van Berlo en Innovatiestrateeg Maayke de Brouwer weten dat het vooral praktisch is om in te zetten bij het oplossen van complexe vragen. Van Berlo: ‘Er zijn veel vraagstukken waarbij meerdere stakeholders betrokken zijn. Bij Design Thinking kijk je holistisch naar een vraagstuk. Je neemt afstand en bekijkt analyserend wat het echte probleem is, wie erbij betrokken zijn en op welk niveau het invloed heeft. Kan je de oplossing anders vormgeven?’
BIT_Organization and Value of IT-1 Van tactiek naar strategie met een MBA

Van tactiek naar strategie met een MBA

Onderwijs |  23 oktober 2017
De impact van IT op organisaties neemt toe en de afhankelijkheid van IT groeit. Tijdens de Modulaire Executive MBA in Business & IT leer je de brug te vormen tussen de mogelijkheden van IT, je medewerkers, klanten, stakeholders en partners. De diverse modules zijn ook los te volgen.
Sailwise Beachbag Sociaal ondernemen: ‘Geld verdienen om impact te behouden’

Sociaal ondernemen: ‘Geld verdienen om impact te behouden’

Onderwijs |  19 oktober 2017
De laatste jaren heeft het sociale domein in het teken gestaan van bezuinigingen, zowel bij het Rijk als bij lokale overheden. Dit betekent dat sociaal ondernemers, die vaak deels afhankelijk zijn van overheidsfinanciering, andere inkomstenbronnen moeten aanboren. Ook Marc Boekenstijn ondervindt als mededirecteur van een sociale onderneming die leer-werktrajecten aanbiedt aan kwetsbare groepen, de noodzaak tot ‘verzakelijking’. ‘Die weg waren we al ingeslagen, maar op kleinere schaal en meer op basis van fingerspitzengefühl. Wat vaak mist is de theoretische onderbouwing, en dat is precies wat we met de leergang sociaal ondernemen hebben meegekregen.’
Ga doen wat je écht belangrijk vindt! - omslag Leren is belangrijk voor geluksbeleving

Leren is belangrijk voor geluksbeleving

Onderwijs |  12 oktober 2017
Veel mensen worstelen om een goede balans te vinden tussen werk, vrije tijd, gezin en alle interessante keuzes die men kan maken in het leven. In het nieuwste boek van Nyenrode Learning & Development professor Nick van Dam “Ga doen wat je écht belangrijk vindt!” wordt methodisch uiteengezet hoe je keuzes in het leven kunt maken die voor jou het beste zijn en waar je je het beste bij voelt. Eén van de inzichten in het boek is dat leren een belangrijke plaats inneemt in de geluksbeleving.
Blockchain ‘Blockchain gaat tot een revolutie leiden’

‘Blockchain gaat tot een revolutie leiden’

Onderwijs |  6 oktober 2017
Dankzij de integratie van de bitcoin is het begrip blockchain een hype geworden. Welke organisatie maakt de eerste stap?
Dream Team The Pure Family Dreamteam brengt familiebedrijf in stroomversnelling

Dreamteam brengt familiebedrijf in stroomversnelling

Onderwijs |  29 september 2017
In aanloop naar het nieuwe Teamleadership Program (TL) interviewen we succesvolle dream teams. Wat maakt nu een dream team? Wat is het geheim van hun succes? The Pure Family is een snelgroeiende organisatie met ruim veertig medewerkers.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.