Nieuws

tineke-lambooy-portret2 WNF draagt bij aan innovatief onderzoek naar natuurrechtspersonen

WNF draagt bij aan innovatief onderzoek naar natuurrechtspersonen

Community |  24 november 2020
Door verschillen in belangen, gebrek aan transparantie en het ontbreken van ‘een stem aan tafel’ is de natuur in Nederland niet optimaal beschermd. Het instellen van natuurrechtspersonen kan daarbij helpen. Prof. mr. dr. Tineke Lambooy, hoogleraar Corporate Law doet innovatief onderzoek naar ‘natuurrechtspersonen’, wat onderdeel uitmaakt van haar onderzoek naar ‘Rights of Nature’ in Nederland.
Koen Becking Dies Natalis Rectorswissel en memorabele digitale 74e Dies Natalis

Rectorswissel en memorabele digitale 74e Dies Natalis

Community |  20 november 2020
De 74e Dies Natalis van Nyenrode Business Universiteit is op 20 november in digitale vorm gevierd met de Nyenrode community. De huidige tijd vraagt om creativiteit en aanpassingsvermogen. Zodoende werden toehoorders thuis verrast met een attentie om een gevoel van verbinding te creëren. De dag gaat daarmee als een memorabele Dies Natalis de boeken in. Deze editie stond in het teken van verwelkomen en afscheid nemen. Rector Magnificus Miša Džoljić droeg zijn rectoraat officieel over aan zijn opvolger Koen Becking.
Portrait Andreea Bulisache IMBA 2012-2013_4 “Wees de verandering die je wilt zien in de wereld”

“Wees de verandering die je wilt zien in de wereld”

Community |  18 november 2020
International MBA-alumna Andreea Bulisache blikt terug op haar tijd bij Nyenrode en vertelt over de kracht van 'communities' bij het creëren van wereldwijde impact.
Muller Lara Wei Ji: gevaar en kans

Wei Ji: gevaar en kans

Community |  12 november 2020
Er zijn van die momenten in je leven die je nooit meer vergeet. Momenten in de tijd die een breuk vormen met de geschiedenis, momenten waar uit een crisis uiteindelijk een kans verschijnt. Wei Ji is het Chinese woord voor crisis en bestaat uit twee delen; gevaar (wei) en kans (ji). Dit is zo’n moment voor mij. Een keerpunt.
Jessica Sun De zon zien schijnen in coronatijd

De zon zien schijnen in coronatijd

Community |  12 november 2020
Terwijl de coronacrisis de economie ten volle raakt, zag Nyenrode-alumna Jessica Sun juist mogelijkheden mogelijkheden om een sociale onderneming te starten. Met Let the Sun Shine wil zij een lang gekoesterde droom verwerkelijken. Jessica gelooft dat Nederland alleen succesvol kan blijven groeien en innoveren met meer vrouwelijk perspectief over de hele linie. Het is daarom haar missie om techniek en technologie tastbaar en tof te maken voor de volgende generatie.
Foto Thomas Ian Harrison-Prentice 03 Een MBA-reis van transitie

Een MBA-reis van transitie

Community |  16 oktober 2020
Thomas Ian Harrison-Prentice, fulltime MBA Alumnus, ‘Valedictorian’ en Student-van-het-Jaar, deelt zijn ervaringen die hij heeft opgedaan bij Nyenrode en het belang van leiding geven van binnenuit.
Ronald den Elzen De kansen van digitalisering

De kansen van digitalisering

Community |  15 oktober 2020
Wat is het belang en wat zijn de kansen van digitalisering in coronatijd?
Sake Algra De noodzaak van digitalisatie

De noodzaak van digitalisatie

Community |  14 oktober 2020
Wat is de noodzaak van digitalisering? En wat is het belang van de digitale transitie bij bedrijven en organisaties?

Contact

Kunegonde Warneke

Woordvoerder

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws of de L.E.S. Nieuwsbrief voor nieuws over onze kernwaarden Leadership Entrepreneurship Stewardship.