Nieuws

Student MSc in Management Amsterdam BSc in Business Administration beste opleiding van Nederland

BSc in Business Administration beste opleiding van Nederland

Onderwijs |  4 december 2023
De Bachelor of Science in Business Administration (BScBA) is door de Keuzegids Universiteiten voor de vierde keer op rij beoordeeld als beste opleiding van Nederland in de categorie International Business.
Mathijs Brouwer en Ruud Vergoossen 2023 Mathijs Brouwer wint Brenda Westra Opinieprijs 2023

Mathijs Brouwer wint Brenda Westra Opinieprijs 2023

Onderwijs |  30 november 2023
Mathijs Brouwer heeft de Brenda Westra Opinieprijs 2023 gewonnen met de opinie 'De nieuwe controleverklaring: een mislukte poging om inzicht te vergroten'.
Tineke Lambooy laag_LOWRES De natuur krijgt steeds vaker juridische rechten: ‘Zo kunnen we de natuur écht redden’

De natuur krijgt steeds vaker juridische rechten: ‘Zo kunnen we de natuur écht redden’

Onderzoek |  30 november 2023
Sinds 2017 onderzoekt professor Tineke Lambooy van Nyenrode Business Universiteit de wereldwijde innovatieve juridische trend van ‘Rechten van de Natuur’. Internationaal en ook in Nederland is zij een voorloper op dit gebied. “Het doel van het verlenen van rechten aan natuurlijke objecten of entiteiten zoals rivieren, bossen, bergen en dieren is het erkennen van hun intrinsieke waarde en hen een stem te geven. Als een natuurgebied of rivier rechten heeft, kan deze natuurlijke entiteit optreden in het publieke debat en de rechtbank. Net zoals wij dat kunnen en overheidsinstanties, ondernemingen, stichtingen en verenigingen. Zo kan de natuur zich roeren wanneer een beslissing van een publieke of private partij het voortbestaan van die natuur bedreigt of wanneer een gedraging de kwaliteit van de natuur beschadigt”, aldus Lambooy.
Lidewey van der Sluis Zo ontwikkel je strategisch leiderschap

Zo ontwikkel je strategisch leiderschap

Onderwijs |  27 november 2023
Veel leidinggevenden zijn doorgegroeid, omdat ze zo goed waren in hun werk. Wat niet iedereen beseft, is dat managen weer een heel ander vak is. Hoe til je je leidinggevende skills naar een hoger plan? Lidewey van der Sluis, hoogleraar strategisch talent management en organisatorisch leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit, deelt haar belangrijkste tips.
Irene Jonkers ‘Complexiteit ESG vraagt om het omarmen van nieuwe ideeën’

‘Complexiteit ESG vraagt om het omarmen van nieuwe ideeën’

Onderwijs |  23 november 2023
Nieuwe ideeën staan vaak haaks op wat mensen gewend zijn, zo stelt dr. Irene Jonkers. Volgens Jonkers is het essentieel dat bestuurders de mensen in hun organisatie de ruimte geven om te experimenteren met duurzame oplossingen.
Willem Schramade Welke CFO stuurt op brede waarde?

Welke CFO stuurt op brede waarde?

Onderzoek |  21 november 2023
Ja, duurzaamheid staat hoog op de agenda van de meeste managers en bestuurders. Maar hoe serieus en concreet is het? CFO’s kunnen het verschil maken, maar dan moeten ze sturen op brede waarde.
Laudame tekenen overzicht Leiders in finance: Nyenrode en Laudame intensiveren strategische samenwerking

Leiders in finance: Nyenrode en Laudame intensiveren strategische samenwerking

Over Nyenrode |  16 november 2023
Nyenrode Business Universiteit en Laudame Financials hebben een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst ondertekend om beter in te spelen op de snel veranderende dynamiek binnen het werkveld van controllers.
Roberto Floren nieuwsbericht_LOWRES Familiebedrijven zijn banenmotor, maar krijgen geen aandacht van politiek

Familiebedrijven zijn banenmotor, maar krijgen geen aandacht van politiek

Onderzoek |  15 november 2023
85% van de directeuren en eigenaren van Nederlandse familiebedrijven vindt dat de politieke partijen te weinig rekening houden met hun belangen. Slechts 5% heeft er vertrouwen in dat de verkiezingen positief zullen uitwerken voor het familiebedrijf. Ruim 78% denkt dat een nieuw kabinet de belemmeringen waar het familiebedrijf op dit moment mee te maken heeft, niet goed gaat aanpakken. Dat blijkt uit panelonderzoek van Nyenrode Business Universiteit, RSM en Van Lanschot Kempen onder directeuren en eigenaren van familiebedrijven naar de verwachtingen van de komende Tweede Kamerverkiezing.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.