Nyenrodians bij de jaarlijkse Universiteitsstrijd #Lifeasanyenrodian

De jaarlijkse Universiteitsstrijd vond dit jaar op 18 mei 2018 plaats bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Dorus Manders, Janneke Kip, Hans Hilberdink en Maxim Mommers vertegenwoordigden Nyenrode Business Universiteit.

Tijdens de Universiteitsstrijd nemen 14 universiteiten uit heel Nederland het een dag tegen elkaar op om een case voor partnerbedrijven als Achmea en Makro op te lossen. 

Het programma startte met de introductie van de case: bedrijfsorganisaties voelen tegenwoordig de druk om de fysieke en mentale gezondheid van hun medewerkers te verbeteren. Kortom: het was onze taak om met een tot in de puntjes uitgewerkt plan te komen over hoe de mentale en fysieke gezondheid in organisaties kan worden verbeterd. Het plan bestond uit een bedrijfsmodel, een financiële prognose en een gedetailleerd canvasmodel. Aan het einde van de dag presenteerden we ons product.

De kracht van diversiteit

Met studenten afkomstig uit alle vakgebieden (Finance, Global Strategies en Digitization) was ons team heel divers en konden we goed profiteren van deze diversiteit.

Daarnaast hadden we als team al veel ervaring met wedstrijden om cases op te lossen (Nyenrode nam ook deel aan de HEC Business Game in Parijs afgelopen april). Dit zorgde voor een vliegende start en maakte het mogelijk dat we snel een idee hadden.

Het ontwikkelen van een gezondheidslabel

De essentie van ons idee was het opstarten van een bedrijf dat commercieel gerichte keurmerken voor kwaliteitsborging verstrekt. Deze keurmerken richten zich op legitieme inspanningen van bedrijven in het creëren van een gezonde werkomgeving en goede werkomstandigheden voor hun medewerkers.

Voordat een keurmerk wordt toegekend, analyseren adviseurs de betreffende organisatie aan de hand van een checklist en vullen zij de ontbrekende punten samen met de leidinggevenden in. Naar onze mening zou deze ‘gezondheidsadvisering’ moeten worden uitgevoerd in samenwerking met verzekeraars. Op basis van het toegekende gezondheidslabel zouden zij bereid zijn om cliënten een korting op de premie te geven op het moment dat ze aan de criteria van de checklist voldoen. Hoewel het keurmerk de bedrijven wel het nodige kost, zou dit via deze kortingen kunnen worden terugverdiend.

De finale

Onze redenering dat iedereen baat zou hebben bij dit type initiatief werd bevestigd door de jury met een finaleplaats. De laatste uitdaging was een presentatie van vier minuten. We hebben ons onderscheidden met een helder en duurzaam bedrijfsmodel en natuurlijk met een vleugje van de ‘Nyenrode-stijl’.

Dit resulteerde in een mooie tweede plaats van de 14 deelnemende universiteiten. Een resultaat om trots op te zijn! Het is ook weer een bewijs dat studeren bij Nyenrode kan worden gezien als een beloning voor het leven.'

Ben jij een startende professional en wil je je carrièrekansen vergroten? Met het Fulltime MSc in Management programma krijg je toegang tot de wereldwijde arbeidsmarkt voor hooggeschoolde professionals. Meer weten? Kom naar een van onze Meeloopdagen in juli.