Nieuws

Feringa_Marjolein3.2_2 Lange termijn richten, korte termijn sturen

Lange termijn richten, korte termijn sturen

Opinie |  2 juni 2020
Dat veranderingen steeds sneller gaan wisten we allemaal wel. Maar op dit moment lijkt alles tegelijk te veranderen.
Niels van Nieuw Amerongen portret Take Care!

Take Care!

Opinie |  29 mei 2020
De coronacrisis heeft al veel bedrijven in de problemen gebracht. In juni komt een tweede steunpakket beschikbaar.
Lidewey van der Sluis Stappenplan voor leiderschap helpt je door de crisis

Stappenplan voor leiderschap helpt je door de crisis

Opinie |  27 mei 2020
Wetenschappelijk stappenplan met 3 fases voor leiderschap kan je door de crisis heen helpen
Jack van der Veen Het zeecontainertijdperk is nog niet voorbij

Het zeecontainertijdperk is nog niet voorbij

Opinie |  20 mei 2020
Internationale productieketens blijken kwetsbaar in de coronacrisis. Gaan bedrijven dichter bij huis produceren?
Willem van Rhenen Waarom je je collega's mist: 'ze dagen je uit en helpen relativeren'

Waarom je je collega's mist: 'ze dagen je uit en helpen relativeren'

Opinie |  20 mei 2020
Je collega's zijn makkelijk voor lief te nemen: ze zijn er immers altijd. Maar nu we steeds meer thuiswerken, beginnen we ze toch te missen. Hoe zit dat?
IMG_1093 ‘L.E.S. in crisis: meer dienend, situationeel én verantwoordelijk leiderschap’

‘L.E.S. in crisis: meer dienend, situationeel én verantwoordelijk leiderschap’

Opinie |  15 mei 2020
Vandaag bevinden we ons, hoewel niet te vergelijken, wederom in een crisis. We kunnen ons afvragen: wat kunnen we waarderen, vieren en waar kunnen we eerlijk trots op zijn?
Kotteman_Dion B portret zwart GMM  038 Digitaal leiderschap: visie, snelheid en innovatie

Digitaal leiderschap: visie, snelheid en innovatie

15 mei 2020
Over leiderschap is veel literatuur te vinden. Soms met een hoog “beste-stuurlui-aan-wal-gehalte”. Over digitaal leiderschap is minder te vinden; het is dan ook een jongere term. Wat is het en waarin verschilt dat van regulier leiderschap?
Sharda Nandram Samen naar een integratief wereldbeeld

Samen naar een integratief wereldbeeld

Opinie |  15 mei 2020
De betekenis die we als mens geven aan elke gebeurtenis of wat zich in de wereld afspeelt, is vooral bepaald door het gezichtspunt dat we gebruiken om naar die gebeurtenis of de wereld te kijken.