Nieuws

Groene energie Duurzaamheid zelden hoofdreden voor energiebesparende maatregelen aan woning

Duurzaamheid zelden hoofdreden voor energiebesparende maatregelen aan woning

Onderzoek |  24 juni 2019
Gezinnen die overgaan tot energiebesparende maatregelen aan hun woning, zoals isolatie en zonnepanelen, doen dat zelden uit duurzaamheidsoverwegingen.
Jack van der Veen Heeft supply chain de sleutel tot een betere wereld in handen?

Heeft supply chain de sleutel tot een betere wereld in handen?

Opinie |  20 juni 2019
Met nieuwe technologieën en nieuwe businessmodellen is het mogelijk om meer duurzamere ketens te realiseren en op die manier de klanten beter te bedienen.
Laan bomen “Groene kansen: duurzaamheid als bron van innovatie”

“Groene kansen: duurzaamheid als bron van innovatie”

Opinie |  13 maart 2019
Ontegenzeggelijk worden de verschillende aspecten van duurzaamheid steeds belangrijker; klanten vragen erom, grondstoffen worden schaarser en de regelgeving wordt steeds strenger.
CVC06270_Nyenrode_ClimateResponsibilitiesofBusiness Bedrijven houden nog onvoldoende rekening met financiële gevolgen klimaatverandering

Bedrijven houden nog onvoldoende rekening met financiële gevolgen klimaatverandering

Opinie |  4 februari 2019
Peter Bakker, President en CEO van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), riep tijdens de Dies Natalis, 20 november jl., het bedrijfsleven op een leidende rol op zich te nemen en een duurzame toekomst voor iedereen veilig te stellen. Wij gaan een periode van ongekende transformatie in, is zijn overtuiging. Op vrijdag 18 januari jl. vond op Nyenrode een conferentie plaats, die naadloos aansloot bij deze thematiek: ‘Corporate responsibility in relation to climate change’. Internationale bedrijven, investment managers, verzekeraars, mensenrechtenorganisaties en klimaatpartijen kwamen bij elkaar met als centrale vraag: hoe kan mijn bedrijf verantwoordelijkheid nemen voor toekomstige generaties?
Nyenrode kasteel Iedereen heeft een rol in climate control

Iedereen heeft een rol in climate control

Community |  11 januari 2019
‘Aan de rol en groeiende verantwoordelijkheid van bedrijven met betrekking tot klimaatverandering en mensenrechten zitten twee kanten. Aan de ene kant zijn er de ethische en juridische aspecten, aan de andere kant biedt het ook veel kansen,’ zegt Jan van de Venis, jurist en eigenaar van JustLaw. Hij is een van de organisatoren en sprekers tijdens de conferentie ‘Corporate responsibility in relation to climate change’, die op 18 januari plaatsvindt op Nyenrode Business Universiteit.
Linda Stasse en Ruud Vergoossen Linda Stasse wint Brenda Westra Opinieprijs

Linda Stasse wint Brenda Westra Opinieprijs

Onderwijs |  11 oktober 2018
Op 5 oktober won Linda Stasse de eerste Brenda Westra Opinieprijs met haar opinie 'Tijd voor tijd'. In haar opinie roept ze accountants op om tijd te investeren in het leren van nieuwe innovatieve audittechnieken en de inzet van IT daarbij. Een tijdsinvestering die zich in de toekomst terug zal betalen in tijd.
Lidewey van der Sluis 'Mensen goed managen is een vak apart'

'Mensen goed managen is een vak apart'

Opinie |  13 augustus 2018
Hoe je mensen kan behouden voor je organisatie? Eén van de sleutels is dat je als bedrijf weet wat je te bieden hebt. En dat je te bieden hebt wat de mensen die je zoekt, aantrekt. Daarbij speelt de kwaliteit van het management een belangrijke rol.
Pura-Vida Pura vida!

Pura vida!

Opinie |  28 juni 2018
Pura vida. De lijfspreuk van de Costa Ricanen om het goede leven te vieren en te delen met elkaar. En dat goede leven heb ik net volop ervaren met twee weken les geven in Costa Rica. Dat les geven was bij Upeace een universiteit die de ambitie heeft om te werken aan Global Governance.