Nieuws

Yulia Levashova Bescherming van buitenlandse investeringen tijdens de COVID-19 pandemie

Bescherming van buitenlandse investeringen tijdens de COVID-19 pandemie

Opinie |  14 januari 2021
De hoeveelheid buitenlandse investeringen heeft een enorme economische klap gekregen door de huidige COVID-19-pandemie.
COVID-19 Digitaal fiscaal toezicht met een menselijk gezicht?

Digitaal fiscaal toezicht met een menselijk gezicht?

Opinie |  13 januari 2021
In het laatste decennium is de omgeving waarin belastingdiensten opereren drastisch veranderd. In dit essay van Lisette van der Hel staat de vraag centraal of de Belastingdienst de voor- en nadelen van digitalisering en technologie kan verenigen en zich kan ontwikkelen tot een digitale fiscale autoriteit met voldoende aandacht voor burgers en bedrijven, dus met een menselijk gezicht.
-content-presspage-com-uploads-865-500_jackvanderveen-jpg Inrichting coronavaccinatie-logistiek vraagt om agile aanpak

Inrichting coronavaccinatie-logistiek vraagt om agile aanpak

Opinie |  7 januari 2021
Hoe we de logistiek van het vaccinatieproces moeten inregelen is onderwerp van een verhit debat. Helaas zijn daarop geen eenvoudige antwoorden te geven.
Kasteel perpectief Nyenrode Business Universiteit en de lockdown

Nyenrode Business Universiteit en de lockdown

Over Nyenrode |  15 december 2020
Alle onderwijsactiviteiten op de locaties in Amsterdam en Breukelen vinden vanaf woensdag 16 december tot en met zondag 17 januari 2021 online plaats.
tineke-lambooy-portret2 Inclusiviteit in de wetenschap versus ceremoniële procedures

Inclusiviteit in de wetenschap versus ceremoniële procedures

Opinie |  10 december 2020
Online conferencing maakt de kennisuitwisseling gevarieerder en het wetenschappelijk debat inclusiever. Daarnaast kost een congres minder tijd, dus kan je aan meer meedoen per jaar.
Anke van Hal Coronacrisis zorgt voor hoge prioriteit energietransitie in kwetsbare wijken

Coronacrisis zorgt voor hoge prioriteit energietransitie in kwetsbare wijken

Onderzoek |  1 december 2020
Rampen luiden vaak het begin van een transitie in. Dit omdat de impact van zo’n ramp zichtbaar is geworden en de wens iets dergelijks niet nogmaals mee te maken groot is. Structurele veranderingen komen daardoor sneller van de grond. In het essay ‘Omdat belangen samenvallen’, geschreven door Anke van Hal met medewerking van Matthijs Uyterlinde en diverse betrokkenen, wordt de lezer meegenomen in de potentiële impact van de coronacrisis op het experimentenprogramma Verduurzaming van Kwetsbare Wijken.
Niels van Nieuw Amerongen Social distancing in de praktijk

Social distancing in de praktijk

Opinie |  25 november 2020
Je hebt sociale afstand nodig om voldoende objectief te zijn in je relatie. Hoe geef je social distancing handen en voeten?
COVID-19 Integriteit uit lockdown

Integriteit uit lockdown

Opinie |  18 november 2020
Juist in crisistijden blijkt waar een organisatie echt voor staat en wat managers belangrijk vinden. Een risico van een crisis is dat integriteit naar de achtergrond verdwijnt en managers ervoor kiezen andere zaken prioriteit te geven. Dit essay uit het boek ‘COVID-19: een bevel uit het niets’ gaat over het grote belang van integriteit. Sacha Spoor en Edgar Karssing geven een aantal concrete handvatten.

Contact

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis om leiders en professionals te helpen tijdens de coronacrisis. Abonneer je op L.E.S. in crisis.