Collegereeks IT-security

Breukelen
8 april 2024
6 bijeenkomsten
15.30 - 19.00 uur
Nederlands
€ 2.395 (excl. btw)

De vraag is niet óf je wordt gehackt, maar wannéér. Hoe zorg je dat je het risico zo klein mogelijk maakt en de impact beperkt? Een goed doordacht securitybeleid vormt hiervoor een belangrijke basis en gaat verder dan alleen de IT-afdeling.

 • Concreet en toepasbaar
 • College van experts uit het bedrijfsleven
 • Praktijkgericht

Wat levert het je op?

 • Je kan de risico’s inschatten waarmee jouw organisatie te maken heeft.
 • Je weet hoe je het totale beveiligingsproces optimaal faciliteert.
 • Je weet hoe je board en gebruikers meekrijgt in de ‘security mindset’.
 • Je kent de relatie tussen privacy en security en wat daarbij komt kijken.
 • Je weet hoe je de risico’s beperkt via testen.
 • Je kan optimaal reageren wanneer een incident plaats vindt.

Wat levert het op voor je organisatie?

Deelname aan deze collegereeks geeft je meer inzicht in hoe je de IT-Security binnen jouw organisatie naar een hoger niveau kan brengen. Dit levert betere IT-Security op die breder in de organisatie wordt gedragen. Het geeft een heldere visie over de wijze waarop je security in jouw organisatie een goede plek geeft, op een manier zodat het bijdraagt aan jouw organisatiedoelstellingen.

We bieden dit programma aan in samenwerking met AG Connect 

Van wie krijg je college?

Tijdens de collegereeks IT-security, geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

De hoogleraren, gastdocenten en praktijksprekers zijn onder anderen: 

 • Jeroen Kroon - Information Security Director bij Securesult B.V.  
  Jeroen werkt op dit moment als Adviseur Cyber Security en Data Privacy Officer voor SAP Europa. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van informatiebeveiliging, en is werkzaam geweest (onder meer als consultant) in zowel kleine en grote internationale organisaties zoals Verizon, IBM, Atos, Cognizant en ook voor diverse startups. Zijn ervaring en expertise is de afgelopen jaren met name gericht op GRC (Governance, Risk management & Compliance).     
Bob Hoogenboom
Hoogleraar
Bob Hoogenboom is hoogleraar Forensic Business Studies. Daarnaast is hij is lid van Transparency International Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Inlichtingenonderzoek (NISA).
Melanie Rieback
Dr. Melanie R. Rieback
Gastspreker
Melanie Rieback is CEO/Co-founder van Radically Open Security en "Post Growth" startup incubator, Nonprofit Ventures. Ze ontwierp en doceert het vak 'Post Growth Entrepreneurship' aan de Business School van de Universiteit van Amsterdam, is docent Cybersecurity aan de Singularity University en is voormalig assistent-professor Informatica aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Leonie Gerding
Leonie Gerding
Gastspreker
Leonie Gerding draagt als adviseur en directeur bij Confider bij aan verantwoorde data innovatie en digitalisering. Ze is specialist in de combinatie van privacy, security, data, ethiek & regulering. Leonie verbindt als geen ander de juridische en technische wereld. Al het goede uit haar carrière als advocaat (IP, IT en Privacy) heeft ze meegenomen naar de werkvloer van de adviseur, op de plek waar techniek en recht elkaar vindt.
Oscar Koeroo
Oscar Koeroo
Gastspreker
Als CISO Concern van het Ministerie van Volksgezonheid, Welzijn en Sport definieert Oscar Koeroo de informatiebeveiligingsstrategie, organiseert en stuurt de informatiebeveiliging van de organisatie overeenkomstig de behoeften en de risicobereidheid van de organisatie. Oscar combineert het dieptechnische met het beleidsmatige en strategische. Voorheen heeft Oscar gewerkt bij KPN als adviseur namens de CISO in overheidsrelaties op cybersecurity gebied.
Brenno de Winter
Brenno de Winter
Gastspreker
Brenno de Winter is een expert op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en ICT. Op vijfjarige leeftijd schreef hij een eerste computerprogramma. Hij programmeerde, werkte aan kwaliteitssystemen en vooral beveiliging. Brenno heeft meer dan 2.000 datalekken onderzocht en schreef boeken als Digitale Stormvloed, De Rode Hack, Privacy in het Informatietijdperk, Bescherming tegen cybercrime en Open Kaart. Zijn meest recente boek is de ‘Survivalgids voor de Digitale Jungle’.

De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

Tijdens 6 bijeenkomsten geven experts hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

Thema´s

 • Trends en risico inschatting
 • Bewustwording bij board en gebruikers
 • Data protection & compliance
 • Security in een agile omgeving
 • Test je systemen
 • Incident response en forensics

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Je kan en wil verantwoordelijkheid nemen op securityvlak in het belang van de continuïteit van je organisatie (maar je wilt niet zozeer de diepte in qua security-kennisniveau). Kortom, voor directieleden tot overig geïnteresseerden.

Data en tijden

De colleges vinden plaats op:

 • 8, 15 en 22 april 2024
 • 13, 27 mei 2024
 • 3 juni 2024

De colleges starten om 15.30 uur en eindigen rond 19.00 uur. Wanneer je verhinderd bent op één van de data dan mag je je laten vervangen door een collega. Het betreffende college inhalen is niet mogelijk.

 

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via de aanmeldbutton.

Heb je nog andere vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag.

Wat is de investering?

De investering voor de collegereeks IT-security is € 2.395,- per persoon (exclusief 21% btw). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en een lichte maaltijd. Je ontvangt een deelnamecertificaat.

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk.

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.