Community of Practice voor veranderkundigen ten tijde van crisis

In het kort

 • Online
 • 20 mei 2020
 • 6 x 1.5 uur
 • 6 virtuele sessies
 • Nederlands
 • € 750,- (excl. btw)

Community of Practice voor veranderkundigen ten tijde van crisis

Hoe geven we organisatieontwikkeling vorm in deze tijd van onzekerheid en crisis? Hoe begeleiden we verandering in ongekend terrein? Hoe onderzoeken we vanuit waarderend perspectief (Appreciatief Inquiry) nieuwe vormen van organiseren, samenwerken en veranderen?

Als interne veranderaar heb je door de crisis binnen jouw organisatie een uitdagende veranderopgave vanuit organisatieontwikkeling, HRD of Learning & Development. Het gaat nu niet om mensen in beweging te krijgen, maar om het verstandig meebewegen met wat zich nu afspeelt. In deze crisistijd met ongekende veranderingen wil jij de complexiteit onderzoeken, structureren en concretiseren in nieuwe doelen. Dit doe je op zorgvuldige wijze samen met vakgenoten. Je bent nieuwsgierig, gelooft niet in kant-en-klare oplossingen, maar wél in creativiteit en improvisatie om tot duurzame organisatieverandering te komen. Juíst nu niemand de antwoorden lijkt te hebben.

Heb jij stevige ervaring in het begeleiden van organisatieverandering? Wil je vanuit jouw deskundigheid werken aan het vernieuwen van veranderkundig repertoire en kennis? Dan gaan we graag met jou op pad.

In een kleine groep, van maximaal 12 deelnemers, kom je tijdens de Community of Practice voor interne veranderkundigen ten tijde van crisis bij elkaar.  Deze online leeromgeving voor interne veranderaars is bedoeld om samen de waardevolle vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen én ons interventie-repertoire te vergroten. De community wordt gegeven volgens de principes van actie-onderzoek: participatief, persoonlijk, praktisch en proefondervindelijk.

 • Inzichten om tot duurzame organisatie-verandering te komen in unieke crisistijd
 • Een waarderende veranderaanpak die uitgaat van wat al werkt binnen jouw organisatie
 • Mogelijkheid om eigen verander-repertoire te verrijken met vakgenoten

Wie begeleiden je?

 • Prof. dr. Danielle Zandee - hoogleraar Duurzame Organisatieontwikkeling aan Nyenrode Business Universiteit.
 • Drs. Jeanine Jansen - programma-manager en onderzoeker rondom groepsdynamiek aan Nyenrode Business Universiteit
Jeanine Jansen_portret

Drs. Jeanine Jansen

Programma-manager

Wat ga je doen?

Met een groep van maximaal 12 personen kom je drie maanden lang, tweewekelijks bij elkaar tijdens virtuele bijeenkomsten van anderhalf uur. Daarna volgt een evaluatie en ontwikkelen we samen met jou de volgende stap in jouw veranderproces.

Uitgangspunten:

De Community of Practice wordt op basis van de volgende uitgangspunten aangeboden:

 • Vooraf is niet bekend waar we uitkomen. We werken vanuit het niet-weten.
 • We bepalen samen de leeragenda en geven ons leren al doende vorm;
 • We onderzoeken met een spirit of inquiry – betrokken, nieuwsgierig, reflectief;
 • Innovatie via kleine experimenten en behulpzame interventies.

Voor wie?

Je bent een interne veranderaar, zoals een kwartiermaker, professional in Organizational Development (OD), Human Resource Development (HRD) of Learning & Development. (L&D).

Data en tijden

We beginnen 20 mei aanstaande en eindigen dit traject in juli. De route, tweewekelijkse virtuele bijeenkomsten van anderhalf uur, plannen we samen in.

Als je jezelf aan wilt melden voor deze leergemeenschap, maak dan een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek met programma-manager Jeanine Jansen.

Meld je nu aan

Aanmelden voor de Community of Practice voor veranderkundigen ten tijde van crisis doe je via de aanmeldbutton. Heb je nog vragen? Onze programma-manager beantwoordt deze graag.

Wat zijn de kosten?

De richtprijs voor deelname is € 750,- (exclusief btw). Het is, in lijn met de uitgangspunten van de Community of Practice, ook mogelijk om achteraf op basis van de leerervaring zelf de waarde van de investering te bepalen.
 
Kosteloos annuleren kan tot 2 weken voor de aanvangsdatum. Na deze periode, bieden we je de mogelijkheid om een collega aan te dragen ofwel het bedrag van € 100,- te betalen. Annulering dient altijd per mail te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.